Glas javnosti 12.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:50.

Domišljatova Favoritova prijevara

Ovim putem iskazujem ogorčenje odnosom kladionice Favorit ponašanjem prema njihovim loto igračima (talijanskog). Dugogodišnji sam njihov igrač i ovo nisam očekivao takav lopovluk. Naime ja uplaćujem talijanski loto za tri kola tokom tjedna, utorak, četvrtak, subota. Od djelatnice sam bio obavješten da se 131. kolo tj. subota izvlačenje prebacuje na ponedjeljak zbog radi blagdana Svih svetih.

Uplatio sam za sva tri kola po 6,55 kuna. Igrom slučaja pogodio sam dva broja što je trebao biti dobitak 93,10 kn. Došao sam u kladionicu gdje sam uplatio po svoj dobitak no gle čuda, djelatnica mi je tvrdila da nije bilo izvlačenja i da je koeficijent 1,00, tj. da mi može isplatiti samo uplatu tj. 6,55 kn. Nisam je uspio uvjeriti da joj kolegica iz konkurentske kladionice (Super sport) nije potvrdila da je bilo izvlačenje i da oni isplaćuju dobitke. Djelatnica Favorita je na to kazala da je tako dobila iz Zagreba. Provjerio sam kod druge kladionice Favorita, isto se ponovilo. Također sam provjerio kladionice Germania, Hrvatska lutrija, Super sport, Prva sportska kladionica (te posluju u Čakovcu), sve one su priznale izvlačenje 131. kola talijanskog lota koje je bilo u ponedjeljak 3.11.2014.

Mene interesira šta je sa novcem koji nisu podigli igrači od uplate 131. kola talijanskog lota a to je sigurno nekoliko desetaka tisuća. Sigurno ga nisu dizali jer nije bilo na uplatnim mjestima nikakve pisane a ni usmene obavijesti da se 131. kolo mogu podići uplate. Po meni to se radi o svijesnoj prevari tj. krađi novaca od loto kladioničara, jer su oni svjesni da igrači bacaju listiće ako nisu dobitni. Napominjem da Favorit kladionica nema izvješen pravilnik o lotu klađenju za takve slučajeve, što su inače po zakonu dužni učiniti. Favorit vlasniku kladionice predlažem da protupravno zarađen tj. ukraden novac uplati u zakladu Ane Rukavine ili Katružu. 

Vaš vjerni čitatelj

Željko Mužina

Izvor: 3107