Glas javnosti 14.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Hvala svima koji su pomogli!

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske proveo je u subotu, 4. travnja ove godine, humanitarnu akciju pod nazivom „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“. Akcija je provedena osmu godinu za redom, diljem Hrvatske, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za pomoć radu Hrvatskog Registra donora koštane srži. Registar djeluje pod okriljem Zaklade Ana Rukavina koja je osnovana 2006. godine, nakon smrti Ane Rukavine. Slogan Zaklade je „Želim život”. 

Ana Rukavina, mlada novinarka, izgubila je bitku s opakom leukemijom u 29 godini života, ali je svu svoju posljednju snagu usmjerila na osvješćivanje hrvatske javnosti o nepostojanju donora koštane srži i potrebu osnivanja banke matičnih stanica iz pupkovine, neophodnih za liječenje ove teške bolesti. 

Na području Međimurja, akcija je ove godine realizirana, uz angažman članica i članova SDP-a u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Nedelišću. Prodajom 1.000 kom tulipana – omiljenog cvijeta Ane Rukavine – prikupljeno je 8,6 tisuća kn.

U akciji je dijeljen i promotivni materijal s ciljem upoznavanja javnosti s funkcioniranjem Registra darivatelja koštane srži, matičnih stanica i krvi iz pupkovine, postupcima darivanja i uvjetima transplantacije.

Naši sugrađani ponovno su pokazali visoku razinu razumijevanja i solidarnosti, svijesni opasnosti obolijevanja od smrtonosnih bolesti, ali istovremeno i povećanja mogućnosti njihovog izlječenja – upravo putem darivanja organa. Kupnjom tulipana pridonijeli su još boljem funkcioniranju Registra, a time povećali šanse za ozdravljenje  osobama oboljelim od akutne i kronične leukemije, te osobama s teškim oštećenjem koštane srži. 

Najtoplije zahvaljujemo svim Međimurkama i Međimurcima koji su se uključili u ovogodišnju akciju i pozivamo ih da nam se pridruže i slijedeće godine. 

Socijaldemokratski forum žena SDP-a  

Međimurske županije

Izvor: 3129