Glas javnosti 07.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

I Z.N. ima “putra na glavi”

Na ovaj javni istup nas je potaknuo nedavni članak u listu Međimurje, vezan uz nepravilnosti u Udruzi invalida rada Međimurske županije, na čijem je čelu predsjednik Z. N. 

Nemamo veze s tom Udrugom, no želimo ih upozoriti na probleme u Glazbenoj udruzi Šenkovec, nastale pod vodstvom spomenutog predsjednika. 

Sve za što je Z. N. optužio bivšu predsjednicu Udruge invalida rada, je i sam radio u našoj Udruzi. Potrošio je novac sa žiroračuna, a do dan danas troškove nije opravdao ni članovima Udruge ni načelniku Općine Šenkovec. 

Načelnikovu podršku imamo: Z. N.-u neće dati ključeve prostorije koju koristi naša Udruga, sve dok mu ne preda detaljno financijsko izvješće. 

Kad smo primijetili da nešto nije u redu, pokušali smo s njim razgovarati, no to nije bilo moguće. Blokirao je karticu računa i izbacio nas iz Udruge te u redove Glazbene udruge Šenkovec doveo ljude koji uopće nisu iz našeg mjesta. Tko god mu je proturječio, bio je “nepodoban”. Proglasio se i tajnikom Glazbene udruge. Svojevremeno je za Udrugu invalida rada uzeo 50 litara vina, a mi smo to vino “odradili” svirajući besplatno, po njegovom nalogu, u jednom ugostiteljskom objektu. Javnosti je poznato da se kandidirao i za načelnika, ali je slabo prošao na tim izborima. Nikada nije sazivao skupštine Glazbene udruge.

Zbog nepravilnosti smo se požalili i u Županiju, te je pokrenuta istraga, prije otprilike godinu dana. Članove Glazbene udruge, u sklopu istrage, saslušala je kriminalistička policija. Vjerujemo da će nadležni odraditi svoj posao i dokazati zloupotrebe, kako bi Glazbena udruga Šenkovec nesmetano nastavila djelovanje.

Glazbena udruga 

Šenkovec

Izvor: 3128