Glas javnosti 10.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Ima li lijeka za nerad u Redei? (II.)

U listu MEĐIMURJE od 24. rujna na naslovnici je objavljen naslov “Zamjenik župana Zoran Vidović zahtijeva veći angažman razvojnih agencija: Ima li lijeka za nerad u Redei?”. Naslov implicira kako su to riječi zamjenika župana Međimurske županije Zorana Vidovića, a čitanjem intervjua na stranicama 10. i 11. razvidno je da naslov ne odražava izrečeno.
Da tome nije tako možemo dokazati time da od osnutka 2004. godine Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. pokriva vrlo široko područje regionalnog razvoja Međimurske županije koje se odnosi na podršku razvoju gospodarstva, poljoprivredu i ruralni razvoj, razvoj ljudskih potencijala te strateško planiranje regionalnog razvoja. U svim tim raznolikim područjima proveli smo ili pomagali u provedbi ukupno 42 projekta u vrijednosti 15.213.805,97 eura, u koje se ubraja i rekonstrukcija dvaju objekata u bivšoj vojarni u kojima je danas smješten poslovni inkubator Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje. U ovom trenutku provodimo tri projekta vrijednosti 831.051,23 eura, s time da smo pred početkom provedbe dodatnih pet projekata. Istovremeno, osmišljavanjem sadržaja i prijavom na relevantne natječaje osigurali smo sredstva za izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju tri nove zgrade u Centru znanja smještenom u kompleksu bivše vojarne u Čakovcu, radove ćemo prijaviti na natječaje iz strukturnih fondova.
Sandra Polanec Marinović, direktorica Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA d.o.o., Valentina Hažić, Irena Horvat, Jako Horvat, Nino Hren, Ana Kralj, Bianka Logožar, Jurica Lovrek, Marina Mikulčić, Mihaela Pancer Zadravec, Petra Pavičić, Sandra Polanec Marinović, Mirna Vurušić Kriković

Izvor: 3050