Glas javnosti 28.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Ja sam pomagala, a sada me šikaniraju

Jedan sam od članova Udruge invalida rada, nepravilno izbačena nakon što sam kao član Izvršnog odbora uočila nepravilnosti u udruzi. 

Prijavila sam zajedno sa dopredsjednicom nepravilnost na sjednici Izvršnog, Nadzornog i Stegovnog povjerenstva održanog 9.10. 2012. godine. Tu počinje moja odiseja koja traje još i danas. 

Inače, vratila sam se nakon dugih godinu dana boravka u inozemstvu sa željom da se družim i pomažem ljudima koji su potrebiti. Invalid sam s 80% oštećenja i znam vrlo dobro što to znači. 

Naišla sam na dotičnu predsjednicu, družila se i na njezin nagovor uključila se u udrugu invalida rada. No, nakon ukazivanja na nezakonite radnje, predsjednica je počela verbalni napad i vrijeđanje. 

Meni je tu pozlilo, izašla sam, kad sam se smirila bilo mi je jasno što se u stvarnosti događa. Predsjednica je često prijetila riječima “ja sam porotnica kod suda i imam moći i veze gdje ću vas sve srediti”.

Zatražili smo u pomoć kod nadležnih organa u državnoj upravi, gdje su priznali da u toj udruzi ima nepravilnosti i da će sve još jednom razmotriti, ali nakon dužeg vremena ni riječi... 

U državnom odvjetništvu također nitko nije želio da se u ovo upleće, i da, bilo nam je rečeno da moramo sami skupiti članove, sazvati skupštinu i izbaciti dotičnu osobu. Pitam se kako kad su se članovi izjasnili da se te osobe boje i da je najbolje preći na drugu stranu ceste kad je se sretne.

 Ja, koja sam pomagala, donirala, pekla kolače, na kraju sam završila na sudu. Tereti me se lažnim svjedocima, koji bi nakon svjedočenja mene kontaktirali i priznali da su krivo svjedočili jer im se dan prije prijetilo! Zar je to moguće u našoj demokratskoj državi? Na osnovu toga sam osuđena da sam je vrijeđala i ne znam što sve ne. 

Pozlilo mi je više puta, jer nisam mogla vjerovati da je to sve moguće.Naravno da sam se žalila i sad je to u toku.

Moje je zdravlje od tada jako narušeno i ne znam kada će se popraviti. Liječnica i nalazi su to potvrdili. Samo mi je želja da dođe do istine i imam svoj mir koji si toliko želim.

S.M.,

 Čakovec

Izvor: 3096