Glas javnosti 07.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Milanović Međimurcima čestitao 1. april

Ovih dana svjedoci smo intenzivnog „približavanja“ premijera Milanovića biračima. Svaki dan nova karavana kreće iz Banskih dvora prezentirajući svoje i Vladine poduhvate. Tako je ta ista karavana ovih dana završila i u našem malom Međimurju. Mediji su doslovno prenijeli Milanovićeve misli:  “Dok drugi znaju samo pričati mi smo došli pokazati kako mi radimo….”, ujedno je i najčešće izgovorena Milanovićeva rečenica. Iznosile su se brojke o milijunima. Vlada je na sebe preuzela dug prema Međimurskim vodama viši od 40 mil. kn, a da ta ista Vlada javnost nije informirala da je u biti preuzela svoj vlastiti dug koji je i stvorila neplaćanjem ugovorne obveze koja i glasi i uvijek je glasila na Vladu.  Vlada se zalaže da svaka kuća dobije „pitku vodu iz slavine“, no ta ista Vlada u Međimurje dolazi samo na prvomajski grah i javnost iritira prvoaprilskim šalama i zaboravlja da su Međimurci davnih dana izgradili vodovod i svaku kuću opskrbili pitkom vodom „iz slavine“.

Vlada se pohvalila da je priskrbila novac EU fondova za izgradnju sustava odvodnje pa su došli otvoriti radove vrijedne više od 200 mil.kn. Gle čuda, kod nabrajanja općina u kojima se radovi izvode samo je Općina Sveti Juraj na brijegu nova investicija, sve ostale već odavno imaju izgrađen sustav odvodnje. Da ih nabrojimo Grad Čakovec, općine Nedelišće, Strahoninec, Pribislavec, Šenkovec… Što to onda Međimurci ovih dana slave?! Rekonstrukcije, zamjene, dogradnje… Još nikad do sada ni jedne politička opcija nije slavila ili otvarala radove na popravcima već izgrađene infrastrukture, već je u pogon puštala izgrađene projekte i nove investicije. Ovoj je Vladi to onemogućeno jer u tri i pol godine njenog rada nema niti jedne završene investicije, ne samo u Međimurju već ni na području cijele RH. Puštanje u rad poluzavršene luke Gaženica u Zadru samo je još jedan pokazatelj Vladine „prvoaprilske šale“…

To je pravo lice premijera Milanovića. Obećavao je da neće rezati vrpce na otvaranjima objekata, a sada otvara radove na objektima koji su već davno izgrađeni i otvorile su ih neke prethodne hrvatske Vlade.

Ne bi ništa imali protiv da je premijer preuzeo obvezu plaćanja kredita Međimurske županije za bolnički paviljon, pa time pomogne u deblokadi bolnice, da je oslobodio obveze Županiju za vojarnu ili da je preuzeo obveze međimurskih općina koje duguju Međimurskim vodama za izgrađene sustave odvodnje, a kojim općinama je ova Vlada oduzela prihode kojima bi platili te svoje preuzete obveze.

I ovaj put kao i svaki put do sada Milanovićeva Vlada nikakvu pomoć nije donijela našem kraju. Tako smo bili svjedoci da uvodna rečenica premijera “dok drugi pričaju oni rade…”  za Međimurje treba glasiti “o onome što smo mi odavno izgradili Milanovićeva Vlada priča prvoaprilske šale”.

No ni to nije toliko bolno koliko boli činjenica da Međimurci imamo pripremljene projekte milijunskih vrijednosti ali baš ni jedan ova Vlada ne želi ni pomoći niti sufinancirati. I  uzalud nam županijska „kukuriku“ koalicija koja u Zagreb hodočasti  po dnevnice, a ministre u Međimursku županiju poziva samo na domjenke….

Predsjednik ŽO-a HDZ-a MŽ

Darko Horvat 

Izvor: 3128