Glas javnosti 12.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Ne interesiraju me vaši nalazi!

Ponukao me ovaj naslov da vam se i ja javim. Napisala sam već pismo ravnatelju dr. Kopasiću, ali nisam poslala, ogorčena ponašanjem infektologa G.D. koji se prema meni ponio kao da sam neki pas lutalica. Pošto sam preboljela sepsu, poslije mi se dva do tri puta jave slični simptomi s visokom temperaturom i tresavicom. U petom mjesecu s 13./14. s temperaturom 39,8, sedimentacijom 75 na sat i crp 322 gdje je normalno do 5, moji su inzistirali da moram poći na hitnu jer temperaturu nisam mogla ničim skinuti. Došla sam po stepenicama pred hitnu i naišao je dotični infektolog. Bez dobro veče, pošto me poznaje, rekao je ‘pošto ste došli’. Uspjela sam izgovoriti da imam visoku temperaturu i da mi je crp 322. Nije mi dalje dao do riječi već mi je rekao “idite doma i doma se liječite - ne interesiraju me vaši nalazi”. Povrijeđena, okrenula sam se i otišla doma i, ne daj Bože, da više idem tom liječniku. Iako me je moja doktorica u više navrata nagovarala da idem infektologu što sam odbila iako ima i jako dobrih infektologa.
Neka mi ravnatelj odgovori gdje se mogu liječiti ako mi pozli. Ima li uopće svrhe slati pisma i tužiti se kad se neko ponaša prema pacijentu gore nego da si životinja.
Hvala doktorima Vinković, Hunjadi, svom osoblju na infektologiji, dr. Kapun i svima na intenzivnoj njezi, te dr. Somođi mojoj doktorici.
Pacijentica (podaci poznati Uredništvu)

Izvor: 2846