Glas javnosti 22.12.2019. 07:57. Zadnja izmjena: 22.12.2019. 07:57.

Hrvatski savez gluhih i nagluhih

Ne nasjedajte na lažno prikupljanje donacija!

Hrvatski savez gluhih i nagluhih (HSGN) u upozorio je da se po gradskim trgovima i ulicama diljem Hrvatske, a posebice sada u predbožićno vrijeme, susreću osobe koje se lažno predstavljaju kao gluhe osobe.

- Te osobe nude građanima potpisnu listu i traže ih donacije. Želimo istaknuti da to NISU gluhe osobe, LAŽNO se predstavljaju te iskorištavaju osjetljivost građana na osobe s invaliditetom. Ne prikupljaju donacije za gluhe osobe te na taj način stvaraju pogrešnu sliku o gluhima i narušavaju ugled stogodišnje organizacije osoba s invaliditetom kao što je Hrvatski savez gluhih i nagluhih, navodi predsjednica Saveza Jadranka Krstić u priopćenju za javnost.

- Uzastopno zaprimamo zabrinute pozive građana koji su zbunjeni zbog njihovog navodnog prikupljanja donacija. Ovim putem želimo naglasiti kako Hrvatski savez gluhih i nagluhih ne prikuplja donacije na spomenuti način. Mole se građani da ne nasjedaju na ovu prevaru, ne potpisuju, ne daju svoji OIB i ne daju novac spomenutim osobama. Ovim putem željeli bismo vas zamoliti za pomoć pri osvješćivanju građana o neprimjerenim akcijama u našim gradovima kako bismo takvoj zloupotrebi statusa osoba s invaliditetom stali na kraj!, apeliraju iz HSGN-a.