Glas javnosti 14.12.2016. 08:10. Zadnja izmjena: 14.12.2016. 08:14.

Školsku djecu vozio pod utjecajem alkohola (II.)

Nije se radilo o školskom autobusu, već o redovnoj liniji

Obraćamo Vam se kao punomoćnici S.K., a u vezi teksta objavljenog u vašem listu, broj 3.211., od 7. studenoga 2016. godine (ponedjeljak), odnosno sa zahtjevom za ispravkom objavljenih netočnih informacija.

U vašem tjedniku, broj 3.211., od 7. studenoga 2016. godine (ponedjeljak), na naslovnoj strani objavljen je naslov "Školsku djecu vozio pod utjecajem alkohola?", kao i na strani broj 2. i 3. naslov "Vozio djecu pod utjecajem alkohola!", te članak uz navedene naslove, a u kojem su izneseni određeni netočne i neistinite informacije. Tako je u citiranom članku u podnaslovu navedeno "VOZAČ ŠKOLSKOG AUTOBUSA U STANETINCU PROUZROČIO PROMETNU NEZGODU", "profesionalni vozač ne smije biti pod utjecajem alkohola" i "ono što naročito bode u oči je činjenica da je riječ o vozaču koji prevozi djecu."

U vezi s iznijetim tvrdnjama potrebno je istaknuti kako iste ne odgovaraju stvarnom stanju stvari, slijedom čega smo dužni reagirati na selektivno i nepotpuno iznošenje činjenica u javnosti. Naime, u konkretnom slučaju naša stranka nije uzrokovatelj štetnog događaja odnosno prometne nesreće, slijedom čega su takvi iznijeti navodi paušalni i ničim dokazani. Isto tako, radi se o koncentraciji alkohola koja je dozvoljena za sve vozače sukladno pozitivnim pravnim propisima te ista nije u uzročno-posljedičnoj vezi sa štetnim događajem.

U konkretnom slučaju, a suprotno objavljenim navodima, nije se radilo o školskom autobusu, već o redovnoj liniji autobusa, pa je i slijedom navedenog počinjena povreda prava i interesa naše stranke uslijed iznošenja netočnih i neprovjerenih informacija.

Zaključno valja navesti, kako naša stranka savjesno i odgovorno obavlja svoj posao profesionalnog vozača od 1982. godine te se zbog jednog izoliranog slučaja u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba i uspješnog radnog odnosa godinama, istome ruši čast i ugled. Ovakvim postupanjem, radi ostvarivanja što senzacionalističkog naslova, a ne vodeći računa o stvarnom stanju stvari, naša stranka je izgubila svoj posao, te je istome otežana mogućnost ponovnog zaposlenja.