Glas javnosti 12.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Odustanite od poslupljenja!

Povodom najava određenog broja jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji, odnosno njihovih predstavnika izvršne vlasti, o povećanju cijena naknada i drugih davanja HDS, podružnica Međimurski demokršćani izražavaju oštar prosvjed protiv takvih nakana. Smatramo nedopustivim da se u vrijeme krize, recesije i teškog materijalnog položaja građana s neopravdanim podizanjem cijena različitim naknadama, doprinosima i komunalnim uslugama to stanje dodatno pogoršava.
Držimo šplitičkom obmanom i licemjerjem kada izabrani politički dužnosnici lokalne samouprave smeraju učiniti dodatni udar na standard građana, ali i vitalnost gospodarskih subjekata svega nekoliko mjeseci nakon minulih izbora, a da u predizbornoj kampanji nisu niti slučajno spominjali takve zahvate, nego naprotiv, uvjeravali su sve nas da će sve postojeće namete smanjiti i tako pomoći održanju i stabilizaciji dostignutog standarda. Iz toga proizlazi da je biračko tijelo opet prevareno, a s ciljem da bi se zakrpale proračunske rupe koje su i prije izbora postojale. Umjesto da čelnici gradova i općina porade na racionalizaciji, štednji i potrebnim rezovima, kao što to rade mnoge obitelji, poduzeća i drugi odgovorni subjekti, oni svojom čudesnom, i samo njima znanom, matematikom i neodrživom rasipnošću sve prebacuju na grbaču građana i posrnulog gospodarstva.
Međimurski demokršćani, također, smatraju nedopustivim najave pojedinih državnih i lokalnih monopolističkih tvrtki o povišenju cijena svojih proizvoda i usluga na teret privrede i stanovništva. Nužno je da prvo rješe uzroke mnogobrojnih afera i njihovih posljedica, da prorade na razumnoj politici plaća koje su prosječno neosnovano više od prosjeka u državi, a osobito u Međimurskoj županiji. Na žalost i te tvrtke, a i gradovi i općine i dalje vrlo često bez potrebe i netrnsparentno povećavaju broj zaposlenih i onda to elegantno rješavaju povećanjem svojih nameta. Isti lokalni političari i dužnosnici su vrlo revni u kritiziranju nameta koje donosi
Vlada, ali su sve, samo ne spremni domaćinski i štedljivo se ponašati u svojoj kući. HDS – Međimurski demokršćani su kritični i prema jednome i drugome i čvrsto stoje na zaštiti dostojanstva i života običnog čovjeka i svih onih koji stvaraju novu vrijednost. Stoga poručujemo dužnosnicima jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji NEKA ODUSTANU OD NAJAVLJENIH POSKUPLJENJA i pristupe mjerama za smanjenje svih nameta i tako u ovim kriznim i teškim vremenima omoguće i gospodarstvu, a osobito građanima koliko – toliko dostojan život.
Za Hrvatsku demokršćansku stranku
Podružnica Međimurski demokršćani:
Đuro Bel

Izvor: 2846