Glas javnosti 06.11.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Poravnajte ‘breg’ u Mihovljanu!

Javljam se zbog prirodne prepreke na spoju naselja Šenkovec i Mihovljan. Riječ je „brijegu“ kojeg je nužno potrebno poravnati ako bi se lakše moglo iz jednog mjesta u drugo, odnosno do Čakovca. Još kao djevojčici mi je naš rođak, pater Ivan Krznar, pričao kako je završio u grabi, dok je tuda prolazio. Meni će uskoro osamnaest godina i ovo je vjerojatno još i gore nego je bilo. Najveći problem na putu do Čakovca je upravo to područje, uski prolaz koji je strm, okružen „živim blatom“ kad je neka kišica, i još k tome skriven raslinjem. Više puta mi je došla želja da uzmem tačke u ruke da to poravnam i napravim prohodan put. 

Ja ne tražim da se taj dio asfaltira, no izravnati ga je i više nego potrebno. Mislim da to nisu tako veliki izdaci, da se ne bi u nekom roku to moglo sanirati, a s druge strane, ipak je to za dobrobit nas, građana Mačkovca, Mihovljana i Čakovca. 

Vjerujem da će gradski ovo pročitati i srediti taj put i tako znatno skratiti naš put od Brezića u Mačkovcu do ceste koja uz Bolnicu ide prema Čakovcu. 

Maja Mlakar

Izvor: 3106