Glas javnosti 04.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Rasvjeta reducirana zbog štednje

 Dvojica naših čitatelja izrazila su svoje negodovanje zbog problema s javnom rasvjetom na 2 lokacije u Čakovcu. Prvi pita zašto ove godine u Ulici ZAVNOH-a nisu obrezane platane čije krošnje zamračuju sijalice, a isto tako zašto se u spomenutoj ulici javna rasvjeta gasi u ponoć.

Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Dražen Barić odgovara kako se programom održavanja grada, redovito za svaku godinu planiraju sredstava za obrezivanje zelenila, krošnji i drugog. -S obzirom da se ove godine bilo planirano uklanjanje drvoreda u Ulici ZAVNOH-a, od čega se kasnije odustalo, obavljeni su samo interventni zahvati, a ne i cjelokupno obrezivanje. Sredinom rujna u navedenoj ulici započinje rekonstrukcija plinske mreže u sklopu koje će se obnoviti i nogostupi, dok će detaljno obrezivanje tamošnjih stabala uslijediti u rano proljeće 2015. godine, kaže Barić. Kad je riječ o gašenju javne rasvjete u ponoć napominje  da poslije 24 sata cjelokupna javna rasvjeta u Gradu Čakovcu prelazi na reducirani režim rada, pa tako i ona u Ulici ZAVNOH-a. 

Slično pročelnik odgovara i na pitanje našeg drugog čitatelja kojeg zanima zbog čega ne rade sve sijalice uz južnu obilaznicu grada. 

- Na potezu južne obilaznice javna rasvjeta je reducirana zbog štednje i to na način da ne radi svako treće rasvjetno tijelo. No, raskrižja su i dalje osvijetljena maksimalno. U okviru reduciranja javne rasvjete vodilo se računa o sigurnosti prometa, pješacima i biciklistima koji se kreću po pješačko – biciklističkoj stazi, ističe  Barić. 

V. Kelkedi  

Izvor: 3097