Glas javnosti 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Reakcija na medijske istupe ravnateljice Zvezdane Treske

Ponukan medijskim istupom gospođe Zvezdane Treske u Vašim cijenjenim novinama, u kojem me optužuje da kako je želim politički maknuti na mjestu ravnatelja, osjećam moralnu potrebu objasniti mještanima Općine Šenkovec koji su me izabrali za načelnika općine, kako politika nema nikakve veze sa događajima u školi. Ja sam izabran za člana školskog odbora kao djelatnik škole, a ne kao predstavnik političke stranke.
Ovim želim demantirati spomenute lažne navode od strane gospođe Treske jer sam i njoj više puta naglasio kako trenutno nemam nikakvih ambicija postati ravnatelj škole, obzirom da obavljam , po meni , vrlu časnu i važnu funkciju kao načelnik općine i ne vidim na koji bi način ja to, kao ravnatelj škole, skupio više „političkih bodova“ od funkcije koju sada obnašam. Funkcija načelnika Općine je najviša i najčasnija koju jedan političar može dosegnuti na nivou jedne Općine. Težina je još veća sada, kada su svi načelnici izabrani NEPOSREDNO.
Želim demantirati optužbe ravnateljice škole, a način na koji je napala mene smatram krajnje uvredljivim, jer osim svega navedenog komentirala je i moju stručnost i profesionalnost u radu.
Gospođa Treska je pred županom i pred više svjedoka, izjavila kako nema nikakvih primjedbi na moj rad, kako me smatra jednim u najboljih stručnjaka u mojoj struci na području županije, te da će mi se JAVNO ispričati. Međutim, nije se javno ispričala u medijima kako je to bilo dogovoreno.
Ovo je moj prvi i nadam se i posljednji istup u medijima vezano uz aktualne događaje i OŠ Petar Zrinski Šenkovec, a djela i istupi gospođe Treska govore dovoljno.
Vladimir Novak, prof.

Ne dijelite djecu!

Kao roditelj učenika škole nazočio sam roditeljskom sastanku s ravnateljicom 13. 1., a koji je održan sukladno zaključku Školskog odbora od 8. 1. kojem je bio nazočan i međimurski župan. Želim javno zamoliti da škola što prije dobije pedagoga, da inspekcijske i druge nadležne službe obave nadzor, i to od postupka nabave ovih uređaja, njihove (ne)funkcionalnosti, do rada Školskog odbora i anonimnog sazivanja i održavanja skupa roditelja praćenog svakakvim pritiscima. Nakon toga ćemo se mi roditelji na osnovu nepristranih činjenica moći opredijeliti o svemu što se ovdje zbiva. Posebno molim lokalne političare da ne lome politička koplja preko djece, što je sve očitije i prisutnije, kako ne bi dolazilo do daljnjih podjela roditelja i mještana, a posebno do podjela među djecom, koja je već započela kod viših razreda, jer naša će djeca ovdje nastaviti živjeti, raditi i razvijati Šenkovec.
Bojan Kocijan

Izvor: 2856