Glas javnosti 11.03.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Rezultati izbora u Strahonincu jasno pokazuju apsolutnu pobjedu koalicije na čelu s HSS-om i HNS-om

Prije svega želim iskoristiti priliku te se zahvaliti svima koji su u nedjelju izašli na izbore te time aktivno sudjelovali u vođenju politike svoje općine. S izlaznošću od gotovo 55%, a znamo da je riječ o prijevremenim ne redovnim izborima, Strahoninec je još jedanput iskazao svoju veličinu te političku zrelost i odgovornost. 

Nedjeljnji izbori su pokazali jasnu volju i raspoloženje birača, ali su prvenstveno potvrda dobrog rada izvršne vlasti u proteklih nešto više od godinu i pol dana. Trend glasača je jasan, a osobito je vidljiv na novom stanju u Općinskom vijeću Strahoninca gdje od danas koalicija na čelu s HSS-om i HNS-om ima apsolutnu većinu i 7 općinskih vijećnika. Time smo ponovno, a kako smo cijelo vrijume kampanje govorili, na jedinom, pravom i mjerodavnom sučeljavanju IZBORIMA pokazali našu snagu, dok su ljudi Strahoninca odaslali snažnu poruku da politikanstvu, niskim udarcima i sitnim interesima u politici više nema mjesta. 

Jedino što je ostalo otvoreno u ovom trenutku je situacija oko izbora načelnika i to samo u dijelu je li sve gotovo u prvom krugu ili će ipak mještani Strahoninca morati platiti novih 200.000 kuna za nečiji hir i inzistiranje. Što se nas tiče, stvar je već gotova jer je osvojeno ukupno 50,23% od ukupnog broja važećih listića. Županijsko izborno povjerenstvo je još sinoć odmah obavješteno o njihovoj pogrešci te je najavljena žalba u zakonskom roku gdje ćemo se pozvati na odluku Ustavnog suda od 1995. godine, kao i odluku od 29. siječnja 2015. godine gdje je utvrđeno jasno i bez dvojbe da se rezultati glasovanja utvrđuju na temelju samo važećih glasačkih listića; dakle onih koji sadrže valjani glas birača. Nevažeći glasački listići, a u skladu sa zakonskim odredbama, nemaju ulogu u određivanju rezultata glasovanja. 

Mišljenja smo da bi i općinski SDP zajedno sa Sanjom Krištofić na temelju ukupnih rezultata trebao priznati trenutno stanje stvari i zaustaviti nove troškove koje bi mogli preusmjeriti u razvojne projekte Strahoninca. 

 

Vjera u Boga

 i seljačka sloga!

Predsjednik ŽO HSS-a 

Zoran Vidović 

pristup.oec 

Izvor: 3124