Glas javnosti 05.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

‘Sramotan odnos prema najboljim sportašima Nedelišća’ (II.)

Budući da u svom napisu „Zadrti Črečinčar“ spominje i Atletski klub Nedelišće u pozitivnom smislu, želimo se zahvaliti što je kao „bivši sportaš, trener i sportski djelatnik“ prepoznao naš rad i uspjehe. Ipak, ne želimo da šira javnost ostane mišljenja kako se slažemo s njegovim stavovima i prozivkom čelništva Općine kao onog koje ima „sramotan odnos prema najboljim sportašima Nedelišća“. Ono što „Zadrti Črečinčar“ nije u pravu i što stavlja na teret Općini i čelništvu je da do 27. travnja 2015. nije organizirano tradicionalno proglašenje sportaša Općine Nedelišće. Općina je pokrenula proceduru, prikupila kandidature, imenovala Komisiju i ista je izvršila odabir i utvrdila termin kada će se proglasiti najbolja ekipa i sportaši Općine za 2014. Dogovoreno je da će se priznanja za najbolju sportsku ekipu i sportaše predati na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Nedelišće u lipnju. 

Također, za najbolje članove našeg kluba, trenere i upravu kluba načelnik Općine Darko Dania i vodstvo Općine priredilo je svečani prijem u ljeto 2014. kako bi nam čestitali na postignutim rezultatima. Prijem su popratili mediji – tisak, televizija i nama je to puno značilo. Iako se već puno puta o tome pisalo, SRC Trate je sportski objekt koji udomljuje nogomet i atletiku. 

U sklopu tribina, u hodniku,  izgrađena i atletska staza dužine 66 metara koju atletičari koriste od otvorenja objekta 2013. godine (na njoj se Alena Hrušoci pripremala čitave zime). Općina Nedelišće će tako uz NGC Aton, te SRC Trate – imati jedinstveni sportski kompleks 21. stoljeća. Time će biti stvoreni uvjeti za kvalitetno bavljenje natjecateljskim i rekreativnim sportom mladim i starim žiteljima Općine. Svi ti objekti omogućiti će višu sportsku kulturu i viši sportski standard življenja primjeren vremenu koje dolazi. A što se tiče Zajednice športskih udruga Općine Nedelišće – naš klub će pružiti i ubuduće svu pomoć i podršku čelnicima Općine da se takvo tijelo formira, ali tako da bude u interesu sporta i svih sportaša Općine Nedelišće.

U posljednjem dijelu teksta „Zadrti Črečinčar“ koristeći odbojkaše i nas atletičare pokazuje svoje pravo lice i „brigu“ za nas male sportove. Ne želimo da se našim rezultatima i ugledom politizira. 

Za Atletski klub Nedelišće,

Aleksandar Puklavec, prof.

Izvor: 3132