Glas javnosti 17.10.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Tihim prosvjedom protiv repetitora

Kao što mnogi znate prije otprilike dvije godine u našem mjestu potpisivana je peticija kojom se tražilo hitno otklanjanje odašiljača mobilne telefonije, izgrađene unutar naselja, tj. u blizini škole i dječjeg vrtića. Tako je za njihovo otklanjanje svoje potpise dalo 95% stanovništva. Evo ja kao prva susjeda i sadašnja vlasnica te kuće pored koje je postavljen sporni repetitor, a i kao supruga jednog od nedavno preminulih stanara ove ulice, zbog raznih nagađanja “nekih ljudi”, netočnih navoda i informacija, pojasnit ću malo situaciju koja se događa već unatrag par tjedana.
Prije 15 godina moj svekar potpisao je suglasnost o postavljanju VIP-ovog repetitora na parcelu u vlasništvu Josipa Krznara, uz objašnjenje da će tu nešto graditi mjesna zajednica, samo treba privola susjeda. On je to potpisao, naravno tko je u ono vrijeme znao što sve nosi taj repetitor, ništa se nije znalo o štetnom utjecaju na zdravlje čovjeka, posebice kancerogenom utjecaju. Evidentno je da je u našoj ulici i okolici tj. selu od dana postavljanja repetitora do danas oboljela poveća brojka ljudi. Iako još uvijek nije dokazano u kojoj mjeri je zračenje štetno, sigurno smo da isto tako ne može biti bezopasno. Smatramo da štetno utječe na naše zdravlje jer se nalazi nadomak obiteljskih kuća, a nama svima je u interesu da štitimo svoje, a prvenstveno zdravlje naših potomaka.
Svjesni smo da VIP štiti svoje poslovanje, ali smatramo da je zdravlje mještana najbitnije svima. Napominjem u ime mještana koji su potpisali peticiju za njegovo uklanjanje da nećemo stati tako dugo na ovom slučaju dok se veoma mogući uzrok oboljenja ljudi ne ukloni s ovog mjesta. Tako molim sve mještane da svake nedjelje tihim prosvjedom između 14 i 14.30 sati potičemo vlasnike tog zemljišta na moguće uklanjanje.
Nataša Granatir,
Hodošan

Izvor: 3103