Glas javnosti 03.04.2016. 07:43. Zadnja izmjena: 03.04.2016. 10:59.

Pismo čitatelja

Vratišinec: Tko je uništio novoobnovljeno dječje igralište kod OŠ „Dr. Vinka Žganca“?

O stanju u kakvom je nekada bilo dječje igralište kod osnovne škole u Vratišincu već smo mogli pročitati u Listu Međimurje. Mnogi su prozivali „odgovorne osobe općine“ za takvo dječje igralište, no načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić reagirao je na vrijeme i odlučio obnoviti staro i dotrajalo igralište za djecu. U obnovu dječjeg igrališta s veseljem i oduševljenjem krenuli su članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratišinec.

Tako su članovi u listopadu 2014. godine zasukali rukave i krenuli s preuređenjem igrališta i svim mještanima općine pokazali „da sve se može, kad se male ruke slože“. Bio je složen novi tobogan, ofarbana kućica na kojoj su njihalice, složene su klackalice te na samom kraju bio je uređen okoliš s nekoliko inovativnih ideja. Kao što smo već napomenuli za sanaciju dječjeg igrališta veliki sluh imao je načelnik Zdravko Mlinarić, koji je pribavio sav potreban materijal kako bi dječje igralište moglo dobiti onaj sjaj koji i zaslužuje.

No nekome se očito „nije sviđao“ način na koji je igralište uređeno jer igralište ponovo poprima onaj stari, ružan i poderan izgled. Tko su ti vandali koji ne cijene nečiji trud, zalaganje i kojima su dječji osmijeh i veselje zadnji na listi prioriteta? Ponukani ovim sramotnim činom Savjet mladih Općine Vratišinec u suradnji s DVD-om Vratišinec i Općinom Vratišinec dolaskom ljepšeg vremena ponovno će obnoviti dječje igralište kako bi se djeci ponovno vratio osmjeh na lice. Na samom kraju poruka svima: „Čuvajmo i pazimo ono što imamo kako bi svima nama bilo što ljepše i ugodnije u našoj općini“.

Izvor: Članovi Savjeta mladih Općine Vratišinec