Glas javnosti 14.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Zadovoljni deblokadom računa Županijske bolnice

SDP Međimurske županije zadovoljan je deblokadom računa Županijske bolnice Čakovec. Iako je bolnica i u proteklom vremenskom razdoblju djelovala bez zastoja, te pacijenti, ali i zaposlenici, ni na koji način nisu osjetili privremene financijske poteškoće, ovime se omogućuje redovni nastavak poslovanja, te stvaraju preduvjeti da Međimurska županija u suradnji s bolnicom i nadležnim institucijama iznađe najbolje rješenje za podmirenje preostalih kreditnih obveza. Kao stranka aktivno smo se angažirali i pružili maksimalnu podršku sanacijskom ravnatelju, g. Stjepanu Koraju, u pronalaženju najbolje mogućnosti za rješavanje ovog problema, uz veliko razumijevanje i pomoć Ministarstva zdravlja i HZZO-a. 

Držeći i dalje da je bolnica najvažnija institucija u županiji, te je njezino normalno funkcioniranje imperativ, očekujemo da se, u suradnji s našim partnerima iz izvršne županijske vlasti, dogovori najracionalniji modus za trajno rješenje ove situacije.

Ovom prigodom također izražavamo zadovoljstvo što je Ministarstvo zdravlja poduprlo naša nastojanja za daljnje investiranje u dogradnju i opremanje Županijske bolnice Čakovec. Držimo da je naša središnja zdravstvena ustanova, kao najbolja i najučinkovitija u Hrvatskoj prema kriterijima HZZO-a, to i zavrijedila. Tako se do kraja lipnja očekuje završetak prve faze radova na rekonstrukciji operativnog trakta, ukupne vrijednosti 17 milijuna kuna. 

Do kraja jeseni trebao bi zaživjeti i projekt regionalnog centra Interventne kardiologije u Čakovcu, u što će se uložiti daljnjih 7 milijuna kuna. Budući da su istekli svi žalbeni rokovi, izvjesno je da će, u razdoblju od 60 do 90 dana, u bolnicu konačno stići i novi CT uređaj, vrijedan više od 5 milijuna kuna, a u dogovoru s resornim ministarstvom obnovit će se i druga oprema, vrijednosti između 4 i 5 milijuna kuna. Definiran je i projekt rekonstrukcije Paviljona 3, ali njegova realizacija vezana je uz provedbu Masterplana, odnosno funkcionalno povezivanje bolnica. Sve ove investicije pokazuju da će, po završetku procesa sanacije, Županijska bolnica Čakovec, zahvaljujući izdvajanjima Ministarstva zdravlja, funkcionalno biti na znatno višoj razini. 

To će, uz nedvojbenu stručnost i kvalitetu njenih zaposlenika, najveću dobrobit donijeti korisnicima bolničkih usluga. A u svim našim zalaganjima za daljnji razvoj čakovečke bolnice, upravo to nam je bio primarni cilj.

Za SDP Međimurske županije:

Mladen Novak

Izvor: 3129