Aktualno 17.11.2020. 13:58. Zadnja izmjena: 17.11.2020. 13:58.

Koronakriza

[Grad Čakovec pomaže Bolnici] Stigao respirator i oprema

Iz Grada Čakovca izvijestili su da zbog stalnih molbi zaposlenika Županijske bolnice Čakovec koji rade s oboljelima od koronavirusa, a temeljem oduke gradonačelnika Stjepana Kovača, Grad je Bolnici kupio respirator i dodatnu opremu. Nabaviti će se i maske svih veličina za djecu i odrasle koji koriste uređaj kao i 15 komada grijanih cijevi za ventilaciju pacijenata, zatim 10 senzora protoka za djecu i odrasle te nazalne kanile raznih promjera.

- Kompatibilni uređaji i oprema istog proizvođača već se koriste u našoj bolnici tako da se zaposlenici za rad na njemu neće trebati dodatno educirati, kažu u Gradu.

Prema riječima gradonačelnika Stjepana Kovača epidemiološka situacija u Međimurju nije dobra, sve veći broj naših sugrađana treba bolničko zbrinjavanje. Kako bi se izbjegao scenarij kojeg se svi pribojavaju, a u kojem svi oboljeli neće moći dobiti potrebnu medicinsku skrb, odlučio sam da se za potrebe čakovečke Bolnice takav uređaj financira sredstvima iz gradskog proračuna, ističe Kovač. Respirator je liječnicima predan 12. studenog.