Gradovi i općine 01.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

2014. niže cijene vrtića

U Prelogu se odnedavno primjenjuje nova odluka o režimu naplate parkiranja: prvi sat u svim je zonama besplatan, a svaki naredni naplaćuje se 3 kune:
- Time smo riješili problem praznog centra koji nas je do sada pratio. Parkirališta postoje za to da bi ljudima olakšala kretanje, a to što će financijski efekat od ubiranja naknade biti nešto manji, nije važno u svjetlu činjenice da smo pomogli ljudima. Sljedeći korak na kojem upravo radim jest uvođenje novog modela za pacijente preloških ordinacija obiteljske medicine. Doktorica Ljubica Slaviček zaposlit će osobu za vađenje krvi za pacijente svih ordinacija, a Grad će sudjelovati s 3.000 kuna mjesečno - kaže Lj. Kolarek.

JAVNOM NABAVOM DO UŠTEDE
S početkom iduće godine, roditeljima predškolaca moglo bi svanuti:
- Radimo na iznalaženju modusa za smanjenje cijene boravka u vrtiću za roditelje. Zatražio sam izradu realne ekonomske cijene, s time da ću težiti da novi model nikako ne znači i snižavanja standarda. Grad će na sebe preuzeti veći dio troška za djecu predškolskog uzrasta (60 posto cijene), ali roditelji više neće morati u vrtić nositi pastu za zube i toalet papir. Da bih to ostvario, moram pronaći izvor 200-tinjak tisuća kuna na godišnjoj razini. Dokumentacija za novi vrtić koji će se graditi na jugu Grada u izradi je i imamo realne šanse da projekt financiramo iz EU fondova. Novac za veću participaciju Grada u cijeni vrtića vidim putem uštede u cijeni energenata za koje ćemo provesti javnu nabavu. Nadalje, hidrorenta nam je sa 600.000 kuna godišnje povećana na 1,300.000 kuna. U opciji je još izvora uštede, ali i zarade koje analiziramo - dodaje gradonačelnik Preloga.

NEĆEMO KUPOVATI AUTOMOBIL
- Grad Prelog do daljnjega neće ulagati u službeni automobil. To bi u ovoj situaciji bilo razmetanje: na posao idem pješice, a kad me obveze natjeraju za volan, vozim Pre-komov službeni automobil. O kupovini službenog vozila razmišljat ćemo kad prodamo dvije parcele u poduzetničkoj zoni - kaže Ljubo Kolarek.
Željka Drljić
Snimio D. Lesar

Izvor: 3040