Gradovi i općine 28.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

25 godina Društva žena G. Kraljevec

Članice KUU-a Društvo žena Gornji Kraljevec održale su izbornu godišnju skupštinu na kojoj su sumirale rezultate rada. Ovo društvo već niz godina radi u više sekcija. Izvješće o prošlogodišnjem radu podnijela je predsjednica Štefanija Jambrošić, dok je blagajnica Katarina Šimunić pripremila financijsko izvješće. Društvo je imalo 25 nastupa, aktivno sudjelovalo na događajima važnima za općinska zbivanja - svjetovnog, vjerskog i kulturnog karaktera, kao i onima na razini Županije i šire. Dugo će pamtiti 21. studenoga, kada su u Čakovcu sudjelovale na snimanju Lijepom našom te pokazale običaj rezanja zelja.
Predsjednica Štefanija Jambrošić spomenula je i dječju foklornu sekciju pod vodstvom učiteljice PŠ Gornji Kraljevec Željke Novak. Skupština je usvojila program aktivnosti za ovu godinu.
Na dobrom radu Društvu je čestitala zamjenica načelnika Općine Vratišinec, Milena Granatir, a prigodan pozdrav uputili su i predstavnici prijateljskih društava koji su pristutvovali skupštini. Od ove je godine u vodstvu nova potpredsjednica Marija Varošanec. Na kraju je upućena zahvala svima koji su pomogli u ostvarenju zacrtanog plana.
Poslije skupštine, žene su pokazale kako se treba zabavljati i družiti.

Elena Govedić

Izvor: 3074