Gradovi i općine 04.06.2018. 09:31. Zadnja izmjena: 04.06.2018. 09:32.

Proslava

25 godina Općine Domašinec i 50 godina NK Dinamo Domašinec

Povodom obilježavanja 25 godina Općine Domašinec, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Domašinec u prostorijama društvenog doma. Ujedno, ovom prigodom saborska zastupnica Bernarda Topolko, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek sa svojim zamjenikom Pericom Remenarom, predsjednik Općinskog vijeća Goran Koren, načelnici općina, ravnatelji javnih poduzeća, direktori i predstavnici međimurskih tvrtki, poslovni suradnici općinskih tijela, novo udruženje LAG-a Doli i bregi, predstavnici udruga, mještani, predstavnici iz društvenog, kulturnog i političkog života položili su vijenac poginulom hrvatskom branitelju Ljubomiru Jalšovcu.

Predsjednik vijeća Općine Domašinec Goran Koren, osvrnuo se na 17. travnja 1993. godine kada je Općinsko vijeće prvi puta konstituirano, a ujedno je i zahvalio svima koji su svojim radom, trudom i zalaganje pomogli u razvoju, napretku i uspješnom funkcioniranju Općine koja danas sa velikim ponosom slavi svojih 25 godina.

Načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek, osvrnuo se na svoj rad u proteklih godinu dana, istaknuo trenutačne izazove sa kojima se susreću, a ujedno je pozvao i sve žitelje da sa svojim idejama i prijedlozima pomognu u realizaciji budućih aktivnosti Općine.  Župan Međimurske županije Matija Posavec, rekao je kako je kako udruga žena Potočnica daje svoj doprinos u pjesničkom stvaralaštvu u Domašincu te je ujedno primjer kako jedna Udruga, Općina mora funkcionirati. „Pružam Vam svoju podršku sa razine Županije, mnogo smo puta pričali o dvorani, čestitam Vam na dobro napisanim projektima zbog kojeg je upravo i došlo 7.5 milijuna kuna od strane EU fondova. Mislim da sve vaše Udruge, klubovi moraju imati svoje mjesto za provođenje svojih aktivnost. Što se tiče same škole u dogovoru s načelnikom, Međimurska županija će pomoći u dogradnji 4 učionica kako bi svi školarci mogli imati jednosmjensku nastavu u narednom periodu“. Međimurski župan ovom prilikom zahvalio je svim žiteljima Općine što čuvaju međimursku povijesti, identitet, a koji imaju jasnu viziju budućnosti, kako jedna Općina mora izgledati. Ovom prilikom, čestitao je NK Dinamo Domašinec koji također slavi velikih 50 godina postojanja kluba.

 Bogat program oplemenili su učenici Osnovne škole Domašinec koje je za ovaj poseban nastup pripremila Sneženka Jankaš, puhački orkestar Općine Domašinec, Marije Novak sa svojim recitacijama „Pesem“ i „Kak se vreme spremenilo“.