Gradovi i općine 13.05.2019. 09:30. Zadnja izmjena: 13.05.2019. 09:31.

Weblica

250 IT stručnjaka na tehnološkoj konferenciji u Čakovcu

Više od 250 IT stručnjaka okupilo se u Čakovcu, na petoj Weblici – tehnološkoj konferenciji namijenjenoj developerima, dizajnerima, stratezima, growth-hackerima, business developerima i svima ostalima koji pripadaju nekoj od brojnih profesija koje se susreću u IT industriji.

Pokretači stručnog okupljanja su Čakovčani Davor Tarandek, Nikica Tarandek i Velimir Sanjković, čija je početna misija bila organizirati tradicionalno okupljanje stručnjaka i entuzijasta iz područja IT sektora i web tehnologija, da bi se nakon pet godina broj sudionika utrostručio, a Weblica postala najveće događanje takve vrste u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

„Danas je veliki dan za naš kraj, ali i za vašu struku. Čestitam trojcu koji je prepoznao projekt za koji je u početku trebalo mnogo hrabrosti, no kada imate uvjerenje da u maloj sredini možete učiniti velike stvari, nekoliko godina kasnije dogodi se da uspijete okupiti 250 stručnjaka iz sektora kojeg i mi u Međimurskoj županiji nastojimo jačati. To činimo kroz Tehnološko-inovacijski centar, „Školu mladih programera“ u suradnji s udrugom „Mladi informatičari Strahoninca“ te kroz  informatički cluster koji razvijamo. Institucionalno i programski mnogo se ulaže u taj segment“, poručio je župan Posavec.

Uz konferenciju održani su i popratni događaji poput 24-satnog hackathona Hacklice i radionice o web tehnologijama pod nazivom Worklica.