Gradovi i općine 25.09.2018. 08:24. Zadnja izmjena: 25.09.2018. 08:24.

Prijem ribolovaca

3800 registriranih ribolovaca u Međimurju od kojih je 358 natjecatelja

Nakon odličnih rezultata nedavno održanog  20. Svjetskog prvenstva u ribolovu za invalide koje se održalo u Međimurju, a gdje je Hrvatska reprezentacija postala svjetski prvak, međimurski ribiči natjecali su se na 11. Svjetskom prvenstvu u Italiji gdje su mladi seniori osvojili treće mjesto, među kojima su se našla i dva Međimurca.

Mladi ribolovci Alan Perko, Mihael Pongrac, Erwin Škoda, Sara Strbad, Marko Horvat, Adriana Komenski i Marta Mesarek, uz Ivicu Jakupaka, Željka Reženja, Mensura Rošića i Rajmonda Pokrivača, ostvarili su zavidne rezultate. Tim povodom župan Međimurske županije Matija Posavec upriličio je prijem ribolovaca, stručnog stožera pod vodstvom predsjednika Saveza sportskih ribolovnih društava Međimurske županije Zorana Pfeifera

Zoran Pfeifer, rekao je kako u Međimurskoj županiji ima 3800 registriranih ribolovaca od kojih je 358 natjecatelja. - Zahvaljujem Vam na dosadašnjoj pomoći prilikom organizacije svjetskog prvenstva te Vam s velikim zadovoljstvom mogu reći da je završena seniorska hrvatska liga, a ŠRD Klen iz Svete Marije je prvak hrvatske, a dok je ŠRD Glavatica iz Preloga viceprvak Hrvatske, a što znači da su međimurski ribolovci 60% hrvatske reprezentacije, što mi je posebno drago. 

Rezultati međimurskih ribolovaca su:

  • Alana Perko u kategoriji U25, osvojio je 4. mjesto, a dok je u seniorskoj kategoriji na 46. mjestu
  • Mihael Pongrac u kategoriji U25, osvojio je 10 sektorsko mjesto
  • Erwin Škoda u kategoriji U20, osvojio je ukupno 7. mjesto
  • Sara Strbad u kategoriji U20, osvojila je 9. mjesto
  • Marko Horvat u kategoriji U15, osvojio je 19. mjesto.
  • Adriana Komorski u kategoriji U15, osvojila je 31. mjesto
  • Marta Mesarek u kategoriji U15, osvojila je 36. mjesto
  • Karlo Strbad u kategoriji U15, osvojio je 51. mjest
  • Ivica Jakupak u seniorskoj reprezentaciji, osvojio je 48. mjesto, a u istoj kategoriji Željko Raženj je na 80. mjestu

Na 20. Svjetskom prvenstvu u ribolovu za invalide koje se održavalo u našem Međimurju gdje je Hrvatska postala svjetski prvak, prvi dan natjecanja nastupao je naš natjecatelj Mensur Rošić iz Mure- Mursko Središće koji je zauzeo 37. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji, a dok je na 1. Svjetskom prvenstvu u kategoriji Masters koje se također održavalo u Međimurju, Rajmond Pokrivač iz Tvornice stočne hrane Čakovec zauzeo 23 mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.