Gradovi i općine 03.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

4.000 posjetitelja na Forestlandu!

Festival elektroničke glazbe Forestland ove je godine u Vučetinec privukao gotovo 4.000 mladih iz cijele Hrvatske. U organizaciji Udruge mladih Vučetinec i Udruge mladih Forestland, festival je ostvario svoj organizacijski cilj - broj posjetitelja i više je nego udvostručen, a sam festival pretvorio se u potencijalni regionalni adut. Put od ideje do realizacije za list Međimurje ispričao je Saša Mikac, jedan od članova organizacijskog tima te ujedno resident DJ Forestlanda.

- Sve je započelo kada smo prije nekoliko godina Nikola Horvat, sada član organizacijskog tima, i ja shvatili da na području Vučetinca postoji prostor na kojem bi se mogla održati veća zabava po ukusu nas i naših poznanika. Na tome području često su bile organizirane privatne zabave s elektroničkom glazbom te smo u startu imali zainteresirane za ovu ideju. Kao DJ, imam veliku bazu kontakata koji su mi poslužili u dovođenju izvođača, tako smo prošle godine imali samo domaće DJ-eve, a ove godine i inozemne. Zrinko Kutnjak, treći član organizacijskog tima, zadužen je za PR i marketing, a osim njega, u timu su i Boris Novak, Matija Žugec, Ivan Barlek i predsjednik Udruge mladih Vučetinec Tomica Ambruš, objasnio je ovaj međimurski DJ.

 

Na razini Exit festivala

Priprema zahtijeva puno odricanja, a za ovogodišnji festival, održan 9. kolovoza, ona je započela već u 10. mjesecu prošle godine. Cjelodnevni rad zadnjih tjedan dana tekao je punom parom, a na samom SRC- u Rogožnica u svakom trenu nalazio se netko od organizatora. Koje su ključne razlike u ovogodišnjoj i prošlogodišnjoj organizaciji? 

- Godine 2013. računali smo s maksimalno 400 posjetitelja, a bilo ih je 1.000. Ove smo godine očekivali 2.000, a došlo ih je 4.000. Što su brojke veće, i produkcijski nivo mora biti viši te su ove godine ozvučenje, bina i svjetlosni efekti bili na razini poznatog Exit festivala koji se održava u Srbiji. Time je ovaj vučetinski festival postao visokobudžetni projekt. Kako bismo imali organizacijske temelje, sve od prošlogodišnjih financija bilo je sačuvano za ovu godinu, a mi sami tada smo imali status volontera. Ove godine angažirano je osoblje za rad na festivalu te je svaki od njih dobio naknadu za svoj rad. Uz pomoć sponzora i rada sviju sudionika, ovogodišnji je Forestland i produkcijski i financijski uspješno izveden, rekao je Saša Mikac.

 

Kapaciteti za 30.000 posjetitelja!

Planovi za sljedeću godinu su ambiciozni - glazbeni stil ostat će isti, ali organizatori Forestlanda “pucaju” na regionalnu razinu.

- Forestland ima potencijal postati jedan od najvećih festivala elektroničke glazbe u regiji. SRC Rogožnica ima kapacitet za 30.000 posjetitelja, a u planu je izgradnja smještajnog kampa u kojem bi posjetitelji iz drugih zemalja mogli prespavati. Sve to zasad je samo ideja, ali sudeći po trudu mene i drugih organizatora, velika je vjerojatnost da ovaj plan i realiziramo, zaključio je Saša Mikac. Na ovogodišnjem festivalu nastupali su osam hrvatskih i četiri strana DJ-a koji su do jutarnjih sati zabavljali neumornu publiku. Policijska uprava međimurska tijekom festivala zaplijenila je dva manja pakiranja marihuane (ukupna težina 1,8 g), a osim zapljene, na festivalu nije bilo drugih incidenata.

Izvor: 3096