Gradovi i općine 10.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

50 ekipa na IV kup natjecanju Vatrogasne zajednice Grada Čakovca, priopćenje

50 vatrogasnih ekipa djece i mladeži okupilo se ove subote na stadionu SRC "Mladost" u Čakovcu, gdje se održalo IV kup natjecanje Vatrogasne zajednice Grada Čakovca koji je ujedno bio i V kolo Kupa za mladež Hrvatske vatrogasne zajednice.  

 

Natjecalo se u četiri kategorije, mladež muška i ženska te pomladak muški i ženske. Djeca su se natjecala u vježbi s brentačama, a mladež u štafetnoj utrci na 400 metara s preprekama te u vježbi s preprekama.

 

Pozdravljajući okupljene u ime grada domaćina, zamjenik Gradonačelnika Grada Čakovca Romano Bogdan rekao je da ga uvijek pozitivno iznenadi masovnost vatrogastva kod nas, posebice kod mladih. To je dokaz da se kod nas dobro radi i na edukaciji i na prevenciji, te da novac koji ulažemo u razvoj dobrovoljnog vatrogastva na području Čakovca kvalitetno utrošen.

 

Dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved čestitao je svim sudionicima natjecanja, posebice pobjednicima, istaknuvši da je natjecanje organizirano bez greške, što je još jedan dokaz vrhunskog rada u čakovečkoj vatrogasnoj zajednici.

 

U kategoriji pomladak muški 3. mjesto osvojilo je DVD Mihovljan, drugo je bilo  DVD  Pribislavec, a prvo DVD Donja Voća. U kategoriji pomladak žene brončano odličje odnijelo je DVD Domašinec, srebrno DVD Mala Subotica, a zlatno DVD Donji Hrašćan. 

 

U kategoriji mlade žene treće mjesto osvojile su vatrogaskinje iz Žiškovca, drugo iz  Gardinovca a najbolje su bile vatrogaskinje iz Krapinskih Toplica. U kategoriji mladi muški treći je bio DVD Mačkovec, drugi DVD Desno Trebarjevo, a prvi DVD Gardinovec.

 

Ukupno za kup mladeži HVZ-a najbolji su bili mladi iz DVD Gardinovec, drugo mjesto osvojili su vatrogsaci iz Bedekovčine, a treće iz Desnog Trebarjeva. Kod mladih žena najbolje su bile one iz Krapinskih Toplica, druge iz  Gardinovca, a treće djevojke iz  Bedekovčine.

 

Natjecanje je zatvorio načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović.

Više slika u fotogaleriji.

Izvor: 3098