Gradovi i općine 10.07.2019. 12:31. Zadnja izmjena: 10.07.2019. 12:32.

Potpora programima i projektima

543.000 kuna za 46 međimurskih udruga

Međimurska županija ove je godine osigurala do sada najveću financijsku potporu za rad udruga te se kroz 5 javnih natječaja financiraju programi rada civilnih udruga, socijalnih usluga, poljoprivrede, sporta, kulture čija vrijednost premašuje 3,5 milijuna kuna. U Velikoj vijećnici Međimurske županije održano je potpisivanje i dodjela Ugovora o sufinanciranju programa/projekata međimurskih udruga iz područja zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama, ljudskih prava, demokratizacije, razvoja civilnog društva i zaštite životinja u 2019. godini.

Putem Javnog natječaja odobreni su programi i projekti 46 udruga za koje je osigurano 543.000,00 kuna. „Socijalna mreža u Međimurskoj županiji dobro je razvijena i organizirana upravo zahvaljujući ovim udrugama koje rade na dobrobit ranjivih pojedinca. S udrugama gradimo odnos temeljen na povjerenju i suradnji koji rezultira kombiniranom socijalnom politikom za koju se svi moramo zalagati kako bi mogli sagledati potrebe svakog člana zajednice i kako bi svi mogli ostvariti svoje potrebe.“, istaknula je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Sonja Tošić-Grlač zahvalivši pritom udrugama koje su prijavile svoje projekte na županijski natječaj.

Dodjelom sredstava udrugama koje su svoje programe namijenile za skrbi o djeci, umirovljenicima, osobama s invaliditetom i osobama u riziku od siromaštva, Međimurska županija pruža podršku udrugama koje razinu ravnopravnosti i humanosti dižu na višu razinu.

Zamjenica župana Sandra Herman napomenula je da Županija trajno radi na poboljšanju uvjeta rada svih udruga s područja Međimurja dok se u ime svih udruga obratila predsjednica Saveza udruga osoba s invaliditetom Nada Igrec koja je zahvalila Međimurskoj županiji što vodi brigu o udrugama.