Gradovi i općine 26.02.2018. 14:30. Zadnja izmjena: 26.02.2018. 14:33.

Potpisan ugovor

6,5 milijuna kuna za obnovu radionica Graditeljske i Tehničke škole Čakovec

S više od 6,5 milijuna kuna kreće se u rekonstrukciju školskih radionica Tehničke škole Čakovec i Graditeljske škole Čakovec, nakon što je danas potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrada. Kako je naglašeno prilikom svečanosti potpisivanja, radovima iz glavnog projekta na bazi godine dana smanjit će se troškovi potrošnje energenata za 61,07%, što je velika ušteda za škole, uz vrijednost koja se dobiva samom rekonstrukcijom za oko 1400 učenika koji radionicama gravitiraju. Ugovor su potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i direktor tvrtke izvođača radova, Međimurje PMP d.o.o. Božidar Žvorc. Svečanosti potpisivanja prisustvovali su i Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec, Zvonko Ladić, ravnatelj Graditeljske škole Čakovec, pročelnik UO za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec, pročelnik UO za poslove župana Goran Gotal, direktor Međimurske energetske agencije MENEA-e Alen Višnjić sa suradnicom Leonardom Tarandek i Nevenka Vuković Varga, glavna projektantica na projektu.

- Potpisivanjem ovom ugovora nastavlja se jedan već prije 2 godine započeti niz sanacija i adaptacija prostora Tehničke škole Čakovec. Čekali smo dugo, no ono što smo vidjeli u projektima daje nam garanciju da ćemo učenici i zaposlenici kroz 6 mjeseci imati bitno bolje uvjete rada te će se nakon još jednog manjeg zahvata moći reći da je Tehnička škola u potpunosti pripremljena za narednih do 20 godina te ćemo imati odlične uvjete za rad, rekao je pritom ravnatelj Blažeka i zahvalio županijskim stručnim službama što su prepoznali potrebe škole.

- Veliko mi je zadovoljstvo što u ove radove ulazi i Graditeljska škola Čakovec, posebno zato što u zadnje vrijeme govorimo o reformi strukovnog školstva, a s druge strane svjedočimo i uzletu graditeljstva. Naša škola ponovo dobiva na važnosti kakvu je imala u prošlosti i mislim da Međimurska županija na najbolji mogući način baš kroz ovakve zahvate, pothvate i investicije pokazuje da brine o strukovnom školstvu u svojoj županiji i da želi potaknuti razvoj strukovnog školstva i povratak učenika u strukovne škole u Međimurju, dodao je ravnatelj Ladić i objasnio kako očekuje i skoru obnovu same zgrade škole u čemu vidi napredak kompletnog strukovnog školstva u Međimurskoj županiji.