Gradovi i općine 16.11.2018. 08:42. Zadnja izmjena: 16.11.2018. 08:43.

Obljetnica

70 godina Doma za odrasle osobe u Orehovici

Na mjestu gdje je sve počelo daleke 1948. godine, u centru Preloga, svečano je obilježena 70. obljetnica Doma za odrasle osobe u Orehovici.

Kako je naglasila aktualna ravnateljica ustanove Suzana Belović, osvrnuvši se na proteklih 70 godina, Ustanova je prošla izazovna i turbulentna razdoblja. Danas Dom za  odrasle osobe Orehovica pruža usluge dugotrajnog smještaja za odrasle osobe s mentalnim smetnjama, usluge stanovanja, prehrane, brige o zdravlju, njege, održavanje osobne higijene i pomoći pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, usluge socijalnog rada, psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije. Dom pruža i uslugu organiziranog stanovanja i privremenog smještaja, kao i pružanje skrbi beskućnicima u ekstremnim vremenskim prilikama. Trenutno se na smještaju u Domu nalazi 169 korisnika.

Za osobite zasluge u promicanju humanosti, te 30 i više godina radnog staža u Domu, prigodne su nagrade primile Emilja Mustač, Nada Poljak, Vanja Detić Veseli, Nada Ljubić, Marija Radović, Ivanka Štefan, Nada Bašlek, Nada Hatlak, Nadica Tišler i Ana Kolar. 

- Mi nastavljamo radom i nećemo stati, nećemo se prestati mijenjati i nećemo prestati unapređivati svoj rad.  Dalje ćemo preuzimati na sebe brigu o ljudima, da budu zdraviji, bolji i sretniji. Svojim radom namjeravamo doprinijeti humanijem zbrinjavanju osoba s mentalnim oštećenjima, bilo da se zbrinjavanje realizira u samoj ustanovi, ili zbrinjavanjem izvan ustanove, u budućem i očekivanom novom organiziranom stanovanju u kućama koje namjeravamo kupiti, uz pružanje nove usluge psihosocijalne pomoći obitelji“ – zaključili su djelatnici Dom za odrasle osobe Orehovica.