Gradovi i općine 01.02.2020. 13:16. Zadnja izmjena: 01.02.2020. 13:19.

Pčelice poletjele od sreće

Adaptiran i uređen područni odjel DV Cvrčak u Ivanovcu

Uz prisustvo čakovečkih čelnika i brojnih drugih uzvanika otvoren je rekonstruirani dio objekta područnog vrtićog odjela Pčelice u Ivanovcu, jednog od područnih odjela gradskog Dječjeg vrtića Cvrčak. Gradonačelnik Stjepan Kovač naglašava da se radi o investiciji ukupno vrijednosti 2,100.000 kuna od čega je 80 posto izdvojilo Ministarstvo poljoprivrede, a ostalo Grad iz  proračuna. Obnovom je vrtić dobio novih 207 kvadratnih metara prostora, odnosno prostorije za dodatnih 25 djece, dok će ujedno biti zaposlena još jedna odgojiteljica te spremačica.

- Sretan sam zato što je ovime omogućen i upis 13-ero djece jasličke dobi s područja Ivanovca te su općenito smanjene liste čekanja za upis u neki od čakovečkih vrtića. A liste čekanja znače da u Čakovec ljudi dolaze.

U vrhu

Grad je u protekom razdoblju značajna sredstva ulagao u razvoj infrastrukture vrtića pa su obnovljeni i vrtić Stonoga u Novom Selu Rok, Mrav u Mačkovcu, dok su u Martanama izgrađene jaslice.

- Čakovec je po obrazovanju i demografiji u samome državnom vrhu te grad – prijatelj djece, nismo samo na papiru, istaknuo je Kovač iznijevši i podatak da vrtiće na području grada trenutno pohađa 1.265 mališana od kojih je 998 upisano u vrtiće čiji je osnivač Grad. Izrazio je i zadovoljstvo što i privatne vrtiće ustanove ulažu u širenje i modernizaciju svojih kapaciteta. Riječi zahvale uputila je ravnateljica Cvrčka Lidija Varošanec kazavši da Grad pokazuje istinsku brigu za predškolski odgoj.