Gradovi i općine 05.10.2018. 11:46. Zadnja izmjena: 05.10.2018. 11:47.

Policijska uprava međimurska

Akcija Alkohol u noći sa subote na nedjelju

U noći s 6. na 7. listopada (sa subote na nedjelju) od 23 do 5 sati policijski službenici i Mobilni tim Policijske uprave međimurske provesti će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Ova akcija prvenstveno je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Ujedno, tijekom akcije suzbijat će se svi oblici grubog kršenja prometne discipline, kao i drugi prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.


Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor - bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veći rizik od prouzrokovanja prometne nesreće, dok je kod koncentracije od 1,2 promila taj rizik 35 puta veći.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.