Gradovi i općine 26.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Aktivnosti napretek

Tradicionalni sastanak u Gradskoj vijećnici u četvrtak, 25. rujna, održali su članovi Društva „Naša djeca“ Čakovec i predstavnici Dječjeg gradskog vijeća što je bila prilika za rezimiranje proteklih te najavu predstojećih aktivnosti. 

 

Predsjednica Društva „Naša djeca“ Gordana Šoltić Siladi pri tome je izdvojila projekt „I ja bih na more“ u okviru kojeg je Društvo za 28 djece organiziralo ljetovanje u Dramlju. Za 13 njih, iz socijalno ugroženih obitelji, troškovi su podmireni putem Koordinacijskog odbora „Grad Čakovec – prijatelj djece“, odnosno iz gradskog proračuna. 

 

Dječja gradonačelnica Čakovca Adela Vaser na sastanku je između ostalog prezentirala projekt „Čitajmo svi, veliki i mali“ o kojem smo već pisali, i preko kojeg je povezana „vertikala“ odgojno-obrazovnog sustava u Čakovcu. U aktivnosti u sklopu projekta uključili su se naime dječji vrtići, osnovne i srednje škole te Učiteljski fakultet. 

 

Od aktivnosti koje slijede prva pak će biti „Tjedan mobilnosti“ koji uključuje i prvi kros čakovečkih predškolaca najavljen za 4. listopada. 

Izvor: 3100