Gradovi i općine 02.07.2018. 06:29. Zadnja izmjena: 02.07.2018. 06:29.

Općinsko vijeće

Belica: Dronom na kradljivce krumpira?

Prva sjednica Općinskog vijeća Belice u novoj vijećnici bila je kratka, više upoznavanje s novim prostorom nego prorada kakvog ozbiljnog dnevnog reda. Vijećnici su usvojili izmjene i dopune općinske odluke o komunalnom redu, odluku o dodjeli općinskih javnih priznanja, odluku o osnivanju postrojbe Civilne zaštite. Josip Mlinarić pitao je načelnika Zvonimira Taradija kakva je situacija s uređenjem pratećih objekata u sportskom parku NK-a BSK te kada će se na mjesnom groblju u Belici ukloniti sasušene čemprese.

Načelnik Z. Taradi rekao je da je projekt za prateće objekte NK-a BSK u fazi generalne provjere troškovnika i da je sve spremno za (sasvim izvjesno) fondovsko financiranje cilajno na razvoj lokalne zajednice. Rekao je također da će se uklanjanje suhih čempresa na groblju organizirati vjerojatno volonterskom akcijom udruga.

Damir Mesarić upozorio je da mještani na zapadu Belice, koji su blizu ribnjaka pribislavečkog SRD-a "Sunčanica" trpe buku kada se na ribnjaku organiziraju zabave, a zatim je obavijestio kolegice i kolege u Vijeću da je započela uobičajena sezona krađa uroda s polja, mladi je krumpir na meti kradljivaca. Načelnik Z. Taradi obvezao se o problemu buke s ribnjaka razgovarati s kolegiocom, načelnicom Općine Pribislavec Višnjom Ivačić, a krađe s polja već su temom rada posebne radne skupine organizirane s operativcima Policijske uprave međimurske, nadzor polja ove će godine biti intenzivniji nego bilo kada ranije.

Neslužbeno, u razgovorima nakon sjednice, moglo se čuti da su belički krumpiraši već i sami nešto poduzeli u čuvanju polja: kradljivce će snimati i tihi, nevidljivi dronovi s visine koje su nabavili i kojima se nemoguće sakriti. 

Izvor: 3296