Gradovi i općine 03.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Biti informiran - znači biti zaštićen

Regionalna organizacija zaštite potrošača (ROZP) polako privodi kraju svoj projekt Pročitao sam i slažem se! U njezinom su okviru provedene tri radionice pod nazivom Informirani potrošač, a upravo su Općina Gornji Mihaljevec i Društvo za zaštitu potrošača Međimurja Vukanovčar bili domaćini radionice održane 24. lipnja u općinskoj vijećnici.

Uvodno se obratio načelnik Općine Goran Lovrec, ističući da ta lokalna samouprava punu pozornost posvećuje pitanjima zaštite potrošača. Predsjednik ROZP-a i autor spomenutog projekta Željko Tomašić u Gornji Mihaljevec doveo je predstavnike HAKOM-a, Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Marinu Ljubić Karanović i Andru Marčeva iz Odjela za informiranje i zaštitu korisnika. Oni su bili uvodničari na temu uloge Agencije u zaštiti korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga. Riječi je bilo o sadržaju ugovora kojim se zasniva pretplatnički odnos, a dati su i primjeri iz prakse koji najzornije poučavaju potrošače.

Govorilo se i o alatu koji korisnicima omogućuje mjerenje brzine širokopojasnog pristupa u nepokretnim elektroničkim komunikacijskim mrežama, a potom su i iz publike pristigla pitanja. Svoj interes za rad ROZP-a i zaštitu potrošača u cjelini potvrdio je i župan Matija Posavec koji je došao u vijećnicu Općine Gornji Mihaljevec kako bi izrazio podršku naporima Pokreta za zaštitu potrošača u Međimurju. (al)

Izvor: 3088