Gradovi i općine 13.10.2019. 09:22. Zadnja izmjena: 13.10.2019. 09:22.

Završeni radovi

Blagoslovljena crkva u Hodošanu: Simbol sela i utočište vjere u novome ruhu

Završetak radova na crkvi i postavljanje bakrenog tornja, proslavljeno je nedavno misnim slavljem u filijalnoj kapeli svetog Ivana Nepomuka u Hodošanu, u Župe Sveti Juraj u Trnju. Misu je predvodio apostolski administrator Varaždinske biskupije Josip Mrzljak, a uz domaćeg župnika Darka Kelemenića u koncelebraciji su bili i Antun Hoblaj, preloški župnik, Josip Drvoderić, župnik u Goričanu te Marko Domiter, biskupov tajnik.
Dobrodošlicu u ime mještana Hodošana i župljana poželjela im je njihova predstavnica Ana Zrna. - Sretni smo što nakon više od pola godine radova na našoj mjesnoj kapeli imamo novi crkveni toranj i što je naša crkvica, prepoznatljivi simbol  sela i utočište vjere i sigurnosti naših vjernika, zasjala u novom, lijepom, sigurnom ruhu, poručila je.

- Kada blagoslivljamo radove,  ponajprije blagoslivljamo ljude, vas koji ste sudjelovali u svemu tome materijalnim doprinosima i sa svojim molitvama. Važno je da ova crkva bude ponos vašega mjesta, kazao je uz ostalo, J. Mrzljak.

Zahvale su izrekle i župljanke Stela Krznar i Nela Košak, dok je župnik Kelemenić, prisjećajući se riječi jedne hodošanske bake, istaknuo: - To bude lijepo za naše unuke, praunuke,  za buduće generacije i to bude ostalo i resilo naš Hodošan. Dali smo i budemo još dali od srca. Baš smo na to ponosni.