Gradovi i općine 19.05.2018. 12:57. Zadnja izmjena: 19.05.2018. 12:57.

Vesela proslava

Bogatim programom proslavljen Dan općine Donji Kraljevec

Općina Donji Kraljevec proslavila je dan konstituiranja prvog saziva Općinskog vijeća već tradicionalnim manifestacijama. Svečani dio održan je u petak, 4. svibnja, a dan kasnije organiziran je mimohod i kulturni program na prostoru Fondacije.

Prve su nastupale Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec koje su na svečanoj sjednici dobile nagradu za uspjehe u 2017. godini, a ove su već na državnom prvenstvu u mažoret plesu osvojile četiri medalje. Na pozornicu su izašli i članovi KUD-a Općine Donji Kraljevec koji je također primio nagradu na svečanosti - Plaketu Općine uz 20 godina djelovanja. Nastupe domaćih zaključio je Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec. Izuzetno bogat bio je program gostiju. Iz Lobora su došli članovi Viteškog društva svetog križa koji su početak programa najavili pucanjem iz svojih kubura, a u glazbenom programu nastupio je njihov tamburaški orkestar. Iz Mađarske su stigli folklorni ansambl Szilas, skupina Ripel iz Budimpešte koja kombinira akrobatiku s elementima plesa te folklorni ansambl iz Tukuje, grada udaljenog četrdesetak kilometara južno od Budimpešte čiji članovi njeguju hrvatski jezik i tradiciju.

Uz glazbeno-kulturni program održan je gastronomski festival u kojem su se udruge s područja općine iskazale u vještini pripreme tradicionalnih jela. Program proslave zaključen je u nedjelju tradicionalnim natjecanjem za Kup Općine Donji Kraljevec u sportskom ribolovu, čiji je ovogodišnji domaćin bio SRD Šaran iz Palinovca.