Gradovi i općine 09.01.2018. 09:35. Zadnja izmjena: 09.01.2018. 09:36.

Veliko međimursko srce

Božićni humanitarni koncert „Prijatelji za Daria…“ u Draškovcu

Kada treba pomoći svojem bližnjem, Međimurke i Međimurci uvijek i iznova pokazuju svoje veliko srce te se nesebično uključuju u humanitarna događanja za ljude u potrebi. Ni ovoga puta potpora dobrih ljudi nije izostala, dokaz tome bila je prepuna Župna crkva sv. Roka u Draškovcu na 10. Božićnom humanitarnom koncertu u sklopu „Adventa s prijateljima“, pod nazivom „Prijatelji za Daria…“. Za mladića koji je u lipnju 2017. godine teško stradao u prometnoj nesreći, ostao u invalidskim kolicima te mu je potrebna pomoć za rehabilitaciju i nastavak liječenja kako bi ponovo stao na svoje noge. Snažna volja i želja odlike su Daria Balenta iz Oporovca, a podrška roditelja i obitelji, prijatelja, znanih i neznanih donatora vjetar su u leđa ovom hrabrom mladiću da svoj put ozdravljenja privede kraju.

Uz članove Udruge „Prijatelji svetog Roka“ i Mješoviti pjevački zbor Udruge kao organizatore, Grad Prelog i Hrvatsko društvo skladatelja te HDS ZAMP kao suorganizatore, te brojne mještane i ljude velikog srca, ovoj hvalevrijednoj akciji pridružili su se i svoju potporu dali župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenikom Josipom Grivcem, te zamjenik preloškog gradonačelnika Zdravko Kvakan.

Glazbenu i humanitarnu priču svojim su nastupima obogatili Erika Bartolić na violini, Katarina Židov na klaviru, Zbor „Ime ljubavi“ Koprivnica, Magdalena Mikec na orguljama, Ženska vokalna skupina „Sveti Marko“ Selnica, Greta Mikec na saksofonu, Paula Petrić na orguljama, Petar Novak i Fran Krsto Pilić na saksofonu te Mješoviti pjevački zbor Župe „Sveti Nikola biskup“ Koprivnica.