Gradovi i općine 25.08.2020. 12:41. Zadnja izmjena: 25.08.2020. 12:44.

Općina Sveti Juraj na Bregu

Brezje: Kapelicu treba zaštititi prije zime

Općina Sveti Juraj na Bregu počela je prikupljati ponude za obnovu kapelice Srce Isusovo u Brezju. Načelnik Anđelko Nagrajsalović kaže da imaju ponudu za nova vrata i dva prozora.

- To je prioritet, da postavimo novu stolariju prije zime kako kapelica ne bi dodatno stradala zbog atmosferskih prilika. Potom treba otuči i žbuku da vidimo u kakvom je stanju boltana konstrukcija, da nekome ne padne na glavu - kaže Nagrajsalović.
Otkriva nam i da je u odštetnom zahtjevu Župe navedena svota od 130 tisuća kuna.

- Općina neće sama snositi cijelu obnovu, ali svakako ćemo se financijski uključiti. Tražimo majstore, angažirali smo se, možda netko nešto odradi i gratis. A možda se nađe i počinitelj pa da i on snosi trošak. Navodno postoji neki trag - kaže Nagrajsalović.

Podsjetimo, unutrašnjost kapelice izgorjela je u noći na četvrtak, 29. srpnja. Mještani su navodno vidjeli parkirani automobil u blizini, pronađen je nagorjeli kanister, a zvonar Stjepan Strah Pišta nas je idućeg jutra upozorio i ne neke "nampačne" stvari poput obrnutih križeva i solenke. Kako god bilo, u Policijskoj upravi međimurskoj odgovaraju nam da još nemaju počinitelja.