Gradovi i općine 12.12.2016. 08:05.

Općina Selnica

Bukovec: Zbog inata nekolicine ispašta cijelo selo!

Jedna od rak - rana Općine Selnica jesu nogometna igrališta koja se u cijelosti ili potpunosti ne nalaze u općinskom vlasništvu. Nakon napisa u listu Međimurje, Općina je s državom uspjela postići dogovor oko selničkog nogometnog igrališta, a oko drugih se još vode borbe.

Prema riječima načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića, velik problem predstavlja i igralište Nogometnog kluba Plavi Prekopa - Bukovec. Ono je u vlasništvu udruge koja ne funkcionira već drugu godinu zaredom zbog čega se klub ne natječe. Najveća zavrzlama je u tome što se sjedište udruge nalazi u Općini Štrigova, a nekretnina u Općini Selnica.

Članovi kluba iz pojedinih naselja Općine Štrigova ne žele objekt prepustiti Općini Selnica. Taj bi objekt trebao biti dostupan mještanima i drugim udrugama s područja Bukovca. Zaintersiranih ima, žele koristiti prostorije i postoji inicijativa da se napravi rukometno igralište. No, zbog nekolicine ljudi iz druge Općine i njihovog inata imamo neiskorišten objekt koji samo propada, istaknuo je Vičević.