Gradovi i općine 17.03.2017. 13:56. Zadnja izmjena: 17.03.2017. 13:56.

Uoči skupštine

Bura u LD Prepelica iz Preloga: Tko to Nenadu Igrecu želi uništiti ugled i život?

Uoči godišnje skupštine Lovačkog društva Prepelica iz Prelog koja bi se trebala održati za nekoliko dana, iz te je udruge na svjetlo dana počelo izlaziti prljavo rublje. Glavni akteri priče, aktualno vodstvo na čelu s predsjednikom Mladenom Mezgom i bivši predsjednik Nenad Igrec, međusobno se "šamaraju" teškim riječima i kaznenim prijavama. Mezga je jedan od viđenijih preloških HDZ-ovaca, a Igrec predsjednik gradskog SDP-a, mogući kandidat za gradonačelnika, pa možda u tom grmu leži zec kojeg prije izbora treba odstrijeliti, iako predsjednik LD-a Mezga tvrdi da sve ovo nema veze s politikom. Uglavnom, pred LD-om Prepelica su teški dani, na naplatu dolaze odštete za nalet divljači na automobile, od prije se vuku nekakva dugovanja, pa je vrlo izvjestan scenarij da će im netko od vjerovnika uskoro sjesti na imovinu, što bi značilo i kraj društva. Zato ne čudi nervoza koje se pojavila zadnjih dana.

Bivšem predsjedniku Igrecu, nakon što je prije kraja mandata odstupio s te funkcije, a prije četiri mjeseca odlukom Stegovnog suda izbačen i iz članstva u Prepelici, novo je vodstvo na leđa natovarilo priličnu količinu grijeha. Tako mu se, između ostalog, predbacuje nesazivanje izvanredne sjednice skupštine čije je sazivanje tražila natpolovična većina članova, zatim da nije izvršio primopredaju dokumentacije, niti njezino čuvanje, da novac društva nije trošio namjenski, da je samovoljno dogovorio zastupanje društva s jednim odvjetničkim uredom, da je zatajio činjenicu o neriješenih čak 12 sudskih sporova, što bi društvo moglo opteretiti s novih 150 tisuća kuna, da je kršio Pravilnik o gospodarenju lovištem, da ni jedne godine svojeg mandata nije organizirao inventuru niti o tome ostavio bilo kakvu dokumentaciju, da je grubo kršio proceduru i Statut... Zbog svega toga, na javnoj usmenoj raspravi, na kojoj se Igrec, unatoč pozivu nije pojavio, Stegovni sud ga je izbacio iz članstva. Međutim, prozvani Igrec ima svoju stranu priče.

M.M. mi je prijetio

- Protiv mene se nikada u mom životu nije vodio niti jedan kazneni postupak, pa tako ni u odnosu na moje djelovanje u Lovačkom društvu Prepelica Prelog, niti sam sudjelovao u bilo kakvom stegovnom postupku pred tijelima toga društva, komentirao nam je Igrec optužbe na svoj račun.

-Događanja u lovačkom društvu ne mogu komentirati s obzirom da nisam član istog od veljače 2016. godine, kada sam društvo napustio zbog kontinuiranih prijetnji jednog člana društva. Napominjem kako je protiv člana društva M.M. (Mladen Mezga, op. nov.) iz Preloga zbog stalnih prijetnji kako će uništiti moj ugled, život i posao te prijetnji da će me riješiti i pospremiti u grob, protiv imenovanog pred godinu dana podnijeta kaznena prijava pred Općinskim državnim odvjetništvom u Čakovcu. Stoga je ovaj istup navedenog gospodina u medijima još jedna u nizu prijetnji s ciljem kako bi mi uništio ugled, a ne čudi me ni vrijeme istupa u medije sa ciljem iznošenja niz neistina s obzirom da se bliže lokalni izbori. Mislim da se ovdje može primijeniti ona narodna - tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada. Moj je obraz čist, poručio je Igrec, ne želeći se dublje upuštati u cijelu priču.

Kako će se ona raspetljati ostaje da se vidi, a za komentar zbivanja  u LD-u Prepelica zamolili smo i predsjednika Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomira Grgeca.

Moraju sami riješiti probleme

Grgec nam je potvrdio da ne zna (?) što se događa u Prepelici, budući da se Savez ne miješa u unutarnje odnose pojedinih lovačkih društava, ali da je upoznat s činjenicom da je društvo u financijskim problemima.

- Međutim, mi kao Savez tu ništa ne možemo učiniti jer su pojedine udruge zasebne pravne osobe. Članovi LD-a Prepelica uredno sudjeluju u tijelima Saveza i naš je odnos uvijek bio korektan, zaključio je Grgec.