Gradovi i općine 16.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Čakom osmislio „povrat parkinga“

Već smo pisali o planovima Grada Čakovca za „oživljavanje“ središta grada, odnosno prvenstveno namjeri da se za korisnike dodatno smanje troškovi parkiranja u užem centru grada. Ideja je sada i konkretizirana. Gradsko komunalno poduzeće „Čakom“ uputilo je naime poziv ugostiteljima, trgovcima i drugim gospodarstvenicima da se uključe u sustav, odnosno projekt nazvan „Povrat parkinga“.

 

 

Njime će se, navode u spomenutoj tvrtki, građanima pružiti mogućnost povrata novca za plaćenu parkirališnu kartu. Refundiranje će biti moguće u objektima koji će prihvaćati uslugu „povrat parkinga“ za što će biti posebno označeni i to u slučaju dok kupac u određenom objektu potroši iznos veći od 50 kuna.

 

 

Pri tome će se poništiti kupon „povrat parkinga“  izdan na aparatu prilikom kupnje parkirne karte. Podsjetimo ipak da je unatoč navedenoj „dobroj namjeri“, s druge strane nedavno pod naplatu stavljeno i jedno od posljednjih slobodnih parkirališta u širem sjedištu grada, ono kod kafića „Flash“ na ulazu u Perivoj Zrinskih.

Izvor: 3151