Gradovi i općine 08.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Čakovcu 2,1 milijun bespovratnih kuna za asistente u nastavi

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim školama Grada Čakovca II.“ 

Ovime su osigurane plaće za pomoćnike u nastavi za svu djecu u gradskim školama koja na to imaju pravo. Projekt je ukupno vrijedan 2.378.570,00 kuna, od čega iz Europskog socijalnog fonda osigurano je 2.140.713,00 kuna. Ostatak, odnosno 10 posto vrijednosti projekta u svom Proračunu osigurat će Grad Čakovec. Ovaj projekt nastavak je prošlogodišnjeg, putem kojeg su u školama u kojima je Grad Čakovec osnivač zaposleni pomagači u nastavi za djecu koja sama ne mogu pratiti nastavu. Ove školske godine putem ovog projekta bit će zaposlen 51 pomagač za 54 učenika. 

Gradonačelnik Stjepan Kovač prilikom potpisivanja naglasio je da ovime sva djeca s područja Grada imaju iste uvjete za praćenje nastave. „Osnovnoškolsko obrazovanje je obvezno te ne bi bilo u redu kad djeca koja za praćenje nastave trebaju pomoćnika i na njega temeljem rješenja imaju pravo, zbog nedostatka novca ne bi mogla normalno pohađati nastavu. Pomoćnici su u Čakovcu osigurani za svu djecu koja imaju takvo rješenje, što je i još jedan prilog potvrđivanju titule Grada prijatelja djece“, rekao je gradonačelnik.

Izvor: 3150