Gradovi i općine 30.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

ČAKOVEC: Brisanje predrasuda je proces i u tome smo sve napredniji

 

 

Na Gradskim bazenima "Marija Ružić" u Čakovcu 28. kolovoza je održana završna konferencija projekta ''Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnim školama Grada Čakovca''. Projekt se od 1. rujna 2014. do 31. kolovoza ove godine provodio u sklopu Operativnog programa "Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013." Europskoga socijalnog fonda.

 

 

 

Gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač izrazio je tom prilikom vrijednost projekta koja se ponajviše održava u činjenici da se radilo sa 48 učenika s teškoćama. Sukladno njihovim mogućnostima školovali su se uz vršnjake u redovnim razrednim odjelima.

 

 

 

- To je pridonijelo kvalitetnijoj socijalizaciji i stjecanju vještina, a vrlo je važno što je provedba projekta omogućila zapošljavanje 48 nezaposlenih osoba, što u današnje vrijeme nije zanemariv broj. Ovaj je projekt jedan od dokaza da je Grad Čakovec doista "Grad - prijatelj djece" pa će i za iduću školsku godinu biti učinjeno sve da se svako dijete obrazuje onako kako to nalaže standard - istaknuo je gradonačelnik pred okupljenim sudionicima projekta.

 

 

 

Direktorica Čakre Damira Vresk navela je aktivnosti provedene u sklopu projekta, ciljeve i svrhu, zahvalivši tom prilikom na dobroj suradnji. Suštinski dio prezentacije o asistentima imala je Silvija Pucko koja je govorila o utjecaju osiguravanja pomoćnika u nastavi na bolju integraciju u zajednici.

 

- Istinska i ravnopravna uključenost svih članova u širu zajednicu počinje promjenama, točnije brisanjem predrasuda i negativnih stavova svakog pojedinca, to je jedini put prema ostvarivanju inkluzivne kulture - rekla je Silvija Pucko.

 

 

 

Izvor: 3148