Gradovi i općine 04.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

ČAKOVEC DOBIVA OGRAĐENO PARKIRALIŠTE ZA BICIKLE

Vijeće za prevenciju Grada Čakovca u četvrtak je održalo redovnu sjednicu, na kojoj se raspravljalo o stanju sigurnosti na cijelom području Grada. Osobita je pažnja posvećena temi izgradnje nadziranog parkirališta za bicikle, pritužbama građana na radno vrijeme ugostiteljskih objekata te o preventivnim aktivnostima vezanim uz početak školske godine.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, zamjenik gradonačelnika Mario Medved. Prema predstavniku Policijske uprave međimurske Krešimiru Jurčeviću, koji je iznio pokazatelje iz policijskih evidencija za tri ljetna mjeseca, stanje sigurnosti je bolje nego što je bilo lani. Naime, od lipnja do kolovoza 2014. godine zabilježeno je 40 teških krađa, a ljetos 14. Krađa je lani bilo 173, a ovoga ljeta 102.

Manje je i oštećenja tuđih stvari, zlouporabe droga i narušavanja javnog reda i mira. Veći je jedino broj razbojništava. U lipnju, srpnju i kolovozu zabilježena su 2, dok ih lani nije bilo.

 

Ukradeno manje bicikla, međutim...

Od siječnja do kolovoza ove godine zabilježen je i manji broj krađa bicikla. Lani ih je zabilježeno, dakle prijavljeno - 176, a ove godine 133. Iz PUM-a potvrđuju da se svaki treći bicikl naknadno i pronađe.

Pa ipak, to je i dalje puno previše s obzirom da su životni uvjeti nezavidni i svakom je građaninu baš svaka kuna bitna. Vijeće za prevenciju predložilo je da se u središtu Čakovca, na parkiralištu na Trgu Republike, osigura prostor za sigurno parkiranje bicikla. Osiguranje bi bilo postavljeno kroz nadzorne kamere i fizičku zaštitu – putem javnih radova bi se zaposlilo ljude za čuvanje bicikla. Za građane bi takav oblik "parkiranja" bio besplatan. (L)

 

 

 

Izvor: 3149