Gradovi i općine 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

ČAKOVEC: Komarci / Parking

Grad Čakovec jedina je jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji, a i među rijetkima u Hrvatskoj koji redovno provodi mjere suzbijanja komaraca, rečeno je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.
- Zaprašuje se dva puta godišnje, i to je za pohvalu, istaknuo je nezavisni vijećnik Predrag Kočila koji se temom „komaraca“ bavio i dok je bio vijećnik Županijske skupštine. No, zaprašivanje, pridodao je, ne poluči uvijek željene rezultate. Radijus kretanja komaraca je do 15 kilometara, pa Čakovec „posjećuju“ neugodni napasnici iz susjednih općina koje ne provode mjere suzbijanja. (vk)

Ideju iz naslova iznio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Čakovca gradonačelnik Stjepan Kovač, govoreći o mogućim mjerama kojima bi se olakšalo poslovanje gospodarstvenika na području grada. Ukidanjem naplate parkiranja u poslijepodnevnim satima u centar Čakovca „vratili“ bi se građani, smatra Kovač. No, s obzirom da će, u slučaju da zamisao zaživi, Gradsko komunalno poduzeće Čakom ostati bez dijela svojih prihoda, potrebno je smisliti „kompenzaciju“.
- Neki vlasnici lokala izrazili su spremnost da, ako se naplata parkiranja ukine, od svakog izdanog računa u svojim lokalima izdvoje jednu kunu koja će ići u gradsku ili blagajnu Čakoma. No, trebat će postići opći dogovor, istaknuo je Kovač.(vk)

Izvor: 3083