Gradovi i općine 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Čakovec - Nedelišće / Štefanec

GRAD ČAKOVEC I OPĆINA NEDELIŠĆE INTENZIVIRAJU SURADNJU
Zajedno u
projekte
Dvije najveće jedinice lokalne samouprave - Grad Čakovec i Općina Nedelišće započinju suradnju na nekoliko projekata, izvijestili su njihovi čelnici Stjepan Kovač i Darko Dania. Uz ostale, za financiranje iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost planiraju kandidirati projekt izgradnje punionice. U njoj bi se vozila Gradskog komunalnog poduzeća Čakom, ali primjerice i autobusnih prijevoznika, punila plinom - alternativnom i gorivu osjetno jeftinijem od onih klasičnih. Drugi projekt za čiju će se realizaciju novac također nastojati osigurati iz istog, već spomenutog, izvora bit će ekološko certificiranje hrane.
- Time će se pomoći, ne samo poljoprivrednicima iz Čakovca i Nedelišća, već i šire, da postignu višu finalnu cijenu svojih proizvoda, rekli su Kovač i Dania, izrazivši zadovoljstvo novoformiranim partnerstvom.(vk)

VMO ŠTEFANEC
Višak iz prošle
godine
Vijeće mjesnog odbora Štefanec donijelo je odluku o raspodjeli 22.219 kuna, koliko je na računu Vijeća ostalo od prošle godine. Najviše, 7.000 kuna predviđeno je za „predškolski odgoj i osnovno obrazovanje. Iznos od 5.000 kuna utrošit će se na održavanje zelenih površina u mjestu, 4.000 kuna na „sport i rekreaciju“, 3.000 kuna bit će donirano Udruzi žena Štefanec, a 2.000 kuna DVD-u. Preostalih 1.219 kuna namijenjeno je za socijalnu pomoć. (vk)

Izvor: 3069