Gradovi i općine 12.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

ČAKOVEC: Održan radni sastanak s predsjednicima Gradskih kotareva i MO-a

U čakovečkoj Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i zamjenik gradonačelnika Mario Medved, održali su radni sastanak s predsjednicima Gradskih kotareva i Mjesnih odbora Grada Čakovca. Povod sastanku bile su aktualne investicije te planovi za 2016. godinu. 

Kako je naglašeno na početku, u svim mjesnim odborima na području Čakovca se radi i gradi. U tijeku je provedba Aglomeracije Čakovec, vjerojatno najvećeg projekta na području Grada  u posljednjih nekoliko desetljeća. To trenutno financijski dosta opterećuje Proračun Grada Čakovca, no ono što je planirano po mjesnim odborima, sigurno će i odraditi. U tzv. dravskom bazenu polaganje kanalizacijskih cijevi uglavnom je završeno, te je u tijeku rekonstrukcija prometnica. U Savskoj Vesi gradi se nova ulica i javna rasvjeta, u Mačkovcu je prije tjedan dana u promet puštena uređena Ulica Breg, a projektira se i nova ulica koja će otvoriti mogućnost za nova stambena gradilišta.

U Žiškovcu uskoro počinje asfaltiranje prometnica, u Novom Selu Rok otvorena je dograđena zgrada Dječjeg vrtića „Stonoga“. U Slemenicama, Mihovljanu, Mačkovcu i Krištanovcu u suradnji s Hrvatskim vodama uređuje se odvodnja oborinskih voda. U Mihovljanu se projektiraju i dvije ulice, uskoro kreće gradnja propusta Zvir, a postavljeno je natkriveno autobusno stajalište. U Ivanovcu se nastavlja graditi školska sportska dvorana, a u Štefancu se izvodi kanalizacijska mreža. Radi se i gradi na području Čakovca. Kako su istaknuli gradonačelnik i zamjenik, sa sličnim tempom će se nastaviti i u narednom razdoblju, sve s ciljem ravnomjernog razvoja grada. Predsjednici Mjesnih odbora i Gradskih kotareva, izvijestili su čelništvo grada o aktualnostima u svojim naseljima, odnosno kvartovima, te iznijeli planove za sljedeću godinu. Kako je već počela izrada nacrta Proračuna Grada Čakovca za 2016., ti prijedlozi nastojat će se u najvećom mjeri uključiti u plan za predstojeću godinu. 

Izvor: 3150