Gradovi i općine 21.10.2020. 07:58. Zadnja izmjena: 21.10.2020. 07:59.

Potpisan ugovor

Čakovec: Pola milijuna kuna za uređenje nogometnog igrališta s umjetnom podlogom

Nedavno su u prostorijama Ministarstva turizma i sporta u Zagrebu potpisani ugovori o sufinanciranju izgradnje i opremanja sportskih građevina u 2020. godini.  Među 23 koliko se ih je našlo na stolu, potpisan je i pola milijuna vrijedan ugovor o sufinanciranju uređenja pomoćnog nogometnog igrališta na SRC „Mladost“ u Čakovcu.

Ugovor su potpisali ministrica turizma i sporta dr.sc. Nikolina Brnjac i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač. Ugovorenim iznosom sufinancirat će se radovi na uređenju pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom podlogom u čakovečkom sportskom kompleksu. Radovi su započeli ovog ljeta, dosad je uređena šljunčana podloga i drenaža, a uskoro slijedi postavljanje umjetne trave.

„Čakovec je grad s dugom sportskom tradicijom, posebice u nogometu. Na SRC-u trenira i natječe se nekoliko nogometnih klubova te djeluje Nogometna škola koju pohađa više stotina djece i mladih. Upravo je zato uređenje igrališta s umjetnom podlogom na kojem bi trenirali, ali i na kojem će se moći održavati službene utakmice jedan od gradskih prioriteta“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Kovač te napomenuo da Čakovec ove godine nosi titulu Europskog grada sporta. Iako je koronavirus poremetio planove vezane uz obilježavanje ove važne titule, od investicija u sportsku infrastrukturu, među kojima je i ovo igralište, nije se odustalo.

Radovi su pred samim završetkom, a osim 500 tisuća koliko iznosi sufinanciranje Ministarstva, samu umjetnu podlogu donirat će Hrvatski nogometni savez. Ona bi ovih dana trebala doći u Čakovec, a kako je priprema uglavnom završena, odmah će se postaviti na teren. Nakon što radovi budu privedeni kraju, bit će to jedino nogometno igralište s umjetnom podlogom u Međimurju na kojem će se moći održavati službeni susreti. Osim samog igrališta, uredit će se i ograda, klupe za trenere i pomoćne igrače te prostor za gledatelje.