Gradovi i općine 26.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Tkalčec: I dalje ćemo pomagati Sigurnoj kući

ČAKOVEČKI INNER WHEEL KLUB PREDAO NOVČANU DONACIJU

Članice Inner wheel kluba Čakovec proslavile su desetu godišnjicu djelovanja. Tim su povodom na skupu održanom u Toplicama sveti Martin bile domaćice prijateljicama iz cijele Hrvatske. Za svečane večere održane tom zgodom opredijelile su se za dobrotvorno djelovanje, kao i svih godina dosad, zacrtavši kao cilj - pomaganje opremanja Sigurne kuće.
Primopredaja novčane pomoći prikupljene na taj način održana je u utorak u sjedištu Čakovečkih mlinova. Predsjednica Inner wheel kluba Čakovec Snježana Tkalčec uručila ju je predsjednici Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Roberti Barat.
- Kao i svaki put dosad, u ovoj smo se akciji angažirale punim srcem iz dva razloga - željele smo našim prijateljicama iz cijele zemlje predstaviti Međimurje na najbolji način i pridobiti sve okupljene tom prilikom da zajedno pomognemo Sigurnoj kući. Prodavale smo suvenire koje smo same priredile - od kosane masti do orehovca, pakirane u staklenim posudicama koje smo same oslikale. Pripremile smo i niz drugih stvari te licitirali za košaru proizvoda proizvodnje Kiš koju je donirala naša prijateljica Karmen Kiš. Došle smo tako do iznosa od 16 tisuća kuna prikupljenih za potrebe opremanja Sigurne kuće - rekla je Snježana Tkalčec i najavila da će u godini njezinog predsjedničkog mandata akcija s istim motivom biti još.
Predsjednica ŽPRZS-a Roberta Barat zahvalila je na donaciji, čestitajući također desetu godišnjicu rada čakovečkih innerwheelki:
- Utrošili smo dosta energije kako bismo realizirale projekt otvaranja Sigurne kuće i u ovom smo trenutku pred dobivanjem dozvole Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za njezino otvaranje. Obavili smo niz predradnji u tom smislu, a zacrtali smo i nove. Kuća može primiti sedam osoba i u vrlo kratkom vremenu može biti proširena za kapacitet do 20 osoba. Zahvaljujem Inner wheel klubu Čakovec čije članice svojim ugledom pridonose ne samo prosvjećivanju o potrebi davanja podrške ovakvim projektima, već i osobnim angažmanom čine puno kako bi konkretizirale svoje dobre namjere.
Barat je u svom obraćanju dodala da je nasilje u obitelji raširenije nego se to misli te da su žrtve najčešće žene i djeca te muškarci starije životne dobi.

A. Ličanin

Izvor: 2848