Gradovi i općine 21.12.2016. 09:25. Zadnja izmjena: 21.12.2016. 12:21.

Župa sv. Leonarda

Caritas iz Goričana u humanitarnoj akciji: prodajom kolača do pomoći potrebitima

U nedjelju, 18. prosinca, u prostoru centra Dobri pastir Župe svetog Leonarda u Goričanu održana je dobrotvorna prodaja kolača, tjestenine i proizvoda od aronije koju su organizirale članice župnog Caritasa i župljanke iz Goričana. Sav prihod namijenjen je pomoći mještanima najslabijeg socijalnog stanja, koja će ih u ovo božićno vrijeme razveseliti.

Pripremljeno je i po popularnim cijenama ponuđeno mnogo raznih vrsta kolača, mlinaca, meda, soka od aronije, likera od aronije, kukuruznog kruha, ukrasnih božićnih predmeta i ostalih proizvoda. Župljani koji su nakon mise išli kućama zaustavili bi se da nešto od ponuđenoga kupe.

Caritas Župe svetog Leonarda Betanija osnovan je 2000. godine na inicijativu župnika Antuna Hoblaja, koji je okupio članstvo u akcijama pomoći mještanima. Danas Caritas djeluje kao podružnica Caritasa Varaždinske biskupije, predsjednik mu je župnik Josip Drvoderić, a voditeljica Terezija Vidović.

Ona i ovim putem zahvaljuje svim župljanima koji su kupnjom pomogli humanitarnu akciju te ističe da članice Caritasa znaju kojim je mještanima pomoć najpotrebnija.